Evenimentul Istoric > Articole online > O mare enigmă istorică, rezolvată: ”Teroriștii” din decembrie 89 erau militari G.R.U! Află detalii exclusive din revista Evenimentul Istoric, numărul din iunie!
Articole online

O mare enigmă istorică, rezolvată: ”Teroriștii” din decembrie 89 erau militari G.R.U! Află detalii exclusive din revista Evenimentul Istoric, numărul din iunie!

Îl găsești la punctele de difuzare a presei sau îl poți comanda direct acasă cu un singur click pe www.agoramag.ro.

Așa cum am promis cititorilor încă de la debutul revistei din februarie 2018, Evenimentul Istoric, își continuă misiunea de a scoate la lumină secrete întunecate din istoria recentă a României.

În numărul din iunie, te invităm să citești o analiză despre implicarea trupelor speciale ale URSS în Revoluția Română din decembrie 1989.

Subiectul intervenției militare secrete a fost îndelung abordat și dezbătut iar noi, Evenimentul Istoric, publicăm prima parte dintr-un studiu realizat de un fost ofițer SRI.

Întrebări ca ”Au fost sau nu și militari sovietici implicați în evenimentele sângeroase care au marcat căderea regimului Ceaușescu? Cine au fost aceștia? Cum au acționat? Ce dovezi mai putem găsi, azi, privind acțiunile lor? Cum arată derularea evenimentele din decembrie 1989, dacă o privim prin ochii lor?” își găsesc răspunsul în studiul publicat de noi, iar cititorii au ocazia să vadă o altă perspectivă asupra evenimentelor ce au dus la căderea regimului comunist din țara noastră.

Tot în numărul din iunie ai șansa să descoperi un personaj demn de romanele de spionaj: un fost deținut politic, Constantin „Dinu” Dobrescu zis ”Năsosul”, devenit mai târziu primul președinte al PNL Sector 3.

Dosarul său din arhiva fostei Securități ne prezintă o poveste spectaculoasă despre cum și-a înscenat propria arestare de către Securitate și cum a reușit să inducă în eroare sistemul.

Un alt subiect interesant este cel care ne oferă noi informații despre imaginea dictatorului Stalin.  Deși văzut în general ca un conducător lipsit de charismă și foarte rece, un jurnalist occidental scoate la iveală și alte trăsături ale lui Stalin.

Într-un amplu studiu realizat de jurnalistul occidental E. Ludwig, Stalin este văzut ca un „un bărbat retras, pe care nu-l atrăgeau nici banii, nici satisfacțiile, nici gloria – și pe care, poate, nu-l încânta nici puterea: ci, cel mult, victoria asupra dușmanilor săi”.

Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de interes, achiziționând Evenimentul Istoric nr. 28, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agoramag.ro , în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://bit.ly/31dOOqH

 Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.

Registration

Aici iti poti reseta parola