Evenimentul Istoric > Articole online > O limuzină blindată de-ale lui Stalin a fost furată, la Moscova
Articole online

O limuzină blindată de-ale lui Stalin a fost furată, la Moscova

Postul Baza a anunțat pe Telegram că șase indivizi au pătruns într-un garaj aflat în nordul capitalei ruse, au urcat mașina pe o platformă și au demarat către o direcție necunoscută.

Poliția este în căutarea infractorilor, potrivit baza.ru.

Sursa citată scrie că, conform documentelor, limuzina blindată aparținea șefului serviciului de securitate al oligarhului ucrainean Ruslan Tarpan.

ZIS-115 este un automobil legendar sovietic din clasa de lux. Acesta a fost produs în câteva serii între anii 1949-1955, la uzina de automobile care purta numele lui Stalin.

 

Limuzina era destinată cadrelor superioare ale Partidului Comunist din URSS, de-a lungul anilor fiind asamblate doar 56 de exemplare.

Sub capota lui ZIS-115 era instalat motorul împrumutat de pe ZIS-110, o unitate pe benzină de 6.0 litri volum, capabilă să dezvolte 140 de cai putere.

În prezent, exemplarul celebru care i-a aparținut lui Stalin, are o valoare aproximată la 2.500.000 de euro.

UPDATE

Limuzina a fost găsită de poliţie după 24 de ore, într-un garaj din centrul capitalei Rusiei.

Încă nu este clar dacă hoţii intenţionau să mute vehiculul sau dacă l-au abandonat pur şi simplu în acel garaj. Până în prezent, nu se cunoaşte identitatea făptaşilor şi nici nu există informaţii potrivit cărora vreun suspect ar fi fost reţinut de poliţie.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola