Născut în 1957, Paul Stănescu termină Facultatea de Agronomie din Craiova în 1982, și, după spusele lui, a fost angajat direct pe postul Director al Fabricii de Conserve Caracal, lucru aproape imposibil pe atunci pentru un inginer stagiar, dar și contestat de oamenii care lucrau în acea unitate socialistă.
Mai mult, în 1988 susține că a devenit „Director I.A.S. Studina”, fapt iar greu de crezut. Unul dintre conducătorii de atunci ai Direcției Agricole Județene Olt susține că ar fi putut fi cel mult șef de fermă, în niciun caz director.
Pentru a demonstra că spune adevărul și nu și-a falsificat parcursul profesional, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, are posibilitatea publicării Cărții de Muncă.
Decretul din 1976
Guvernul a adoptat la finalul lunii decembrie 2010 o ordonanţă de urgenţă prin care, începând cu anul următor, angajatorii depun contractele de muncă şi statele de plată la Inspectoratele Teritoriale de Muncă în format electronic. Practic, prin ordonanţă s-a abrogat decretul nr. 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de muncă prin care se stabilea necesitatea acestui act pentru dovedirea vechimii în muncă a angajatului. Însă cărţile de muncă existau de mult mai mult timp.
„Cărţile de muncă au existat şi înainte de 1976, numai că nu aveau acelaşi format şi nu conţineau acelaşi tip de date. Spre exemplu, în cărţile de muncă din anii ’40 nu era trecut salariul angajatului. Oricum, cert este că aceste Cărţi de Muncă ar fi trebuit desfiinţate de mult, pentru că în alte state s-a trecut deja la sisteme electronice mai avansate”, spunea Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, specialist în legislaţia muncii.
În CV, Paul Stănescu mai arată că între 1992 și 2008 a fost Director la Agromec Vișina, satul său natal. Timp de opt ani, până în 2016, a fost Președintele Consiliului Județean Olt și ulterior a devenit senator. În 2017 a fost ministrul Dezvoltării Regionale.