Evenimentul Istoric > Articole online > O Direcție specială se va ocupa de demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei din decembrie 1989
Articole online

O Direcție specială se va ocupa de demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei din decembrie 1989

Arhiva fostului Institut al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, recent desființat de către guvernul Ludovic Orban, va fi preluată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc – IICCMER.

Ca urmare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc va înfiinţa o Direcţie specială care se va ocupa de investigarea crimelor de la Revoluţia din 1989, se arată într-un comunicat al IICCMER.

Direcţia specială va avea ca scop și investigarea ştiinţifică şi demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

Experţii din cadrul Direcţiei vor continua să culeagă date, documente, mărturii şi vor realiza cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989.

Prin înfiinţarea acestui compartiment, IICCMER îşi consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România şi de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945 – 1989, se precizează în comunicat.

Registration

Aici iti poti reseta parola