Evenimentul Istoric > Articole online > O casetă video de 10.000 de lire sterline
Articole online

O casetă video de 10.000 de lire sterline

O casetă digitală Betamax cu The Filth and The Fury („Obscenitatea și Furia”), faimosul documentar al lui Julien Temple consacrat trupei Sex Pistols, a fost evaluată între 5.000 și 10.000 de lire sterline de către casa de licitații Hansons, scrie AFP.

Ea va fi pusă în vânzare pe 23 martie, în cadrul unei licitații cu obiecte legate de lumea muzicală, cu un preț de plecare de 3.000 de lire sterline.

„Caseta merită să se vândă la un preț bun și, pentru orice amator de punk care i-a iubit pe Sex Pistols, va fi un spectacol fascinant”, spune Claire Howell, consultantă specializată în muzică la Hansons.

„Ea provine de la un client privat, care a adunat și alte obiecte muzicale rare de-a lungul anilor. A descoperit-o cu ocazia unei licitații la Retford, în Nottinghamshire, acum câțiva ani, într-un lot de suveniruri muzicale diverse. Nu era mare lucru în cutia de carton cu obiecte, însă caseta a fost descoperită la fund.”

„Este un obiect care face parte din istoria grupului legendar a cărui faimă a strălucit în mijlocul anilor 1970 în domeniul muzical, dar și al modei, stilului și atitudinii”, a adăugat Howell pe site-ul casei de licitații Hansons.

Caseta demo datează din anul 2000, deși filmul a avut premiera șapte ani mai târziu.

Potrivit proprietarului actual, este vorba de o bandă master utilizată pentru a pregăti editarea DVD-ului documentarului.

„Originea acestei casete a fost identificată ca provenind direct de la compania de producție, Resolutions Studios. Acest «rockumentar» datează din 2000 și a ieșit pe DVD pe 24 septembrie 2007, motiv pentru care data care figurează pe master este cea de 2007”, a dat asigurări Claire Howell.

The Filth and The Fury este o culegere de imagini inedite din arhive, combinate după metoda „colaj”, cu interviuri ale membrilor trupei.

Spre deosebire de multe alte documentare, însă, Julien Temple a manifestat o atenție deosebită față de fond și formă, concepându-și documentarul ca pe o operă în sine.

Acesta trasează numeroase paralele cu societatea britanică dela mijlocul anilor 1970, cu imagini ale jurnalelor televizate ale epocii.

Registration

Aici iti poti reseta parola