Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Nurija, femeia care și-a lăsat tânărul soț miliardar pentru haremul bătrânului Ismail
Articole online

Nurija, femeia care și-a lăsat tânărul soț miliardar pentru haremul bătrânului Ismail

După de Kemal Ataturk interzisese în Turcia fesul și haremul, turiștii care voiau să vadă vechile obiceiuri musulmane la ele acasă luau calea Bosniei unde guvernul iugoslav permitea haremuri, femei voalate, turbane și fesuri.

Tot în Bosnia, în perioada interbelică, se păstra obiceiul medieval de a se da în fiecare an seniorului local cea mai frumoasă fată din sat, pentru haremul lui.

Prin 1936, în micul orășel Taras, de ziua stăpânului, când bătrânul senior al locului, Ismail, ieșise să-și binecuvânteze supușii și să primească ofranda lor – cea mai frumoasă fată a anului, în orășel se aflau câțiva turiști americani.

Tânărul miliardar Mac Gregor, regele whisy-ului, privea cu deosebită insistență pe frumoasa Nurija, care sub cele șapte văluri aștepta să fie luată de stăpânul ei, bătrânul Ismail.

După serbarea la care a luat parte întregul orășel, eunucul șef al haremului lui Ismail a luat-o pe Nurija să o ducă în castelul bătrânului senior, unde celelalte 30 de soții o așteptau să o pregătească pentru a deveni favorita următorului an.

Nurija și eunucul nu au mai ajuns însă.

Pe un drum întunecos a fost găsit eunucul, legat fedeleș.

Nurija se afla deja pe yacht-ul lui Mac Gregor.

Toate marile ziare s-au grăbit să publice senzaționala poveste a Nurijei, care a devenit soția miliardarului.

Erau văzuți împreună în toate localitățile mondene, pe toate plajele unde se adunau bogătașii lumii.

Curând, însă, tânărul miliardar și-a reînceput cuceririle.

Nurija nu avea educația modernă a femeilor americane, așa că nu a înțeles să accepte infidelitățile celui care o răpise de la bătrânul Ismail.

De aceea, într-o bună dimineață l-a părăsit pe Mac Gregor și s-a îmbarcat spre Europa. Toate insistențele soțului de a-l ierta au fost zadarnice.

Înainte de a părăsi SUA, ea a declarat gazetarilor:

  • Cred că în harem voi fi mai fericită decât în lumea civilizată.

Pe vaporul care o ducea spre casă Nurija a primit pe puțin 250 de cereri în căsătorie. Le-a refuzat pe toate.

Nu mai credea în lumea civilizată.

Sigura ei speranță era haremul bătrânului Ismail, care, păstrând tradiția medievală a islamului, putea oferi celor 30 de soții ale sale fericirea pe care un miliardar american nu știuse să o dea unei singure neveste.

La Taras, Nurija a fost primită cu uimire.

Cu mare greutate, prin intervenția rudelor și prietenilor, bătrânul Ismail a primit-o pe Nurija în haremul lui.

Registration

Aici iti poti reseta parola