Evenimentul Istoric > Articole online > Nu e glumă! Pe 23 aprilie sărbătorim Ziua internaţională a fetelor din IT&C
Articole online

Nu e glumă! Pe 23 aprilie sărbătorim Ziua internaţională a fetelor din IT&C

Ziua internaţională a fetelor care activează în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a fost instituită în 2012 ca urmare a Rezoluţiei 70 a ITU.

Scopul rezoluţiei (revizuită în 2014) este acela de a integra dimensiunea de gen în ITU, de a promova egalitatea de gen şi emanciparea femeilor prin tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. ITU (Uniunea Internaţională pentru Comunicaţii) este agenţia specializată a ONU pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Ziua internaţională a fetelor care activează în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor este sărbătorită în fiecare an în a patra zi de joi din luna aprilie. Anul acesta, ziua va fi marcată la 23 aprilie 2020, conform site-ului www.itu.int.

Format virtual

Spre deosebire de anii trecuţi din cauza pandemiei de COVID-19 această zi va fi sărbătorită într-un format virtual, prin intermediul platformelor TikTok, Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter, platforme de conferinţă video cum sunt Zoom, Skype, Jabber, Facetime, în acest mod dialogurile şi dezbaterile la distanţă precum şi strategiile de comunicare fiind mult mai accesibile şi totodată eficiente.

Sectorul IT&C are nevoie de specialişti în domeniu, existând o prăpastie tot mai mare între cerinţele angajatorilor din domeniu şi numărul de potenţiali angajaţi care posedă cunoştinţele şi aptitudinile cerute de aceştia.

Companiile din IT&C urmăresc să atragă şi să promoveze femei pentru că diversificarea forţei de muncă reprezintă un beneficiu pentru afaceri, scrie Agerpres.

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA