Norocosul Pițurcă și rolul secret al lui Tudorel Stoica în finala Cupei Campionilor de acum 34 de ani

 

Victor Pițurcă cel care câștiga pe 7 mai 1986, cu Steaua București, Cupa Campionilor Europeni la fotbal, în premieră pentru un club din Estul Europei, este vestit pentru norocul cu care a fost dăruit de ursitori.

Așa că el a avut dublu motiv de sărbătoare atunci, pentru că este născut pe 8 mai 1956, deci împlinea vârsta rotundă de 30 de ani.

Să-i spunem „La mulți ani!” lui Victor Pițurcă și să vedem ce declară doi dintre coechipierii săi, Marius Lăcătuș și Tudorel Stoica despre seara magică a fotbalului românesc.

„Eram foarte bine pregătiți din punct de vedere fizic și psihic. Nu am simțit presiunea momentului, a faptului că jucam o finală de Cupa Campionilor Europeni sau că jucam în țara finalistei.

Nu era o presiune foarte mare pentru noi. Noi nu aveam nimic de pierdut, deși dacă stai să te gândești, să pierzi un trofeu este un lucru destul de mare pe care ai putea să-l pierzi, dar în acele momente nu ne gândeam. Ne gândeam la faptul că am ajuns acolo și că am reprezentat foarte bine fotbalul românesc până la finală și chiar nu am simțit la niciun jucător un trac, o emoție sau o presiune specială”, a spus Marius Lăcătuș pentru Realitatea Sportivă.

Antrenorul secund…

„Eu nu am putut evolua în finală, dar mă bucur că am reușit să câștigăm Cupa Campionilor Europeni, băieții jucând în teren, iar eu fiind…

Și eu am câștigat Cupa Campionilor, dar am câștigat-o din poziția de secund, pentru că am fost trecut ca „secund” pe foaia de joc, ca să pot să iau loc pe banca de rezerve”, a spus Tudorel Stoica pentru realitateasportiva.net.

 

 

Parteneri