Evenimentul Istoric > Articole online > Noi desene misterioase, ”Linii Nazca”, descoperite în Peru
Articole online

Noi desene misterioase, ”Linii Nazca”, descoperite în Peru

Situate în special la vest de Nazca, aceste noi desene misterioase, vizibile doar din cer, au fost identificate grație unor studii de teren și analizei datelor 3D de rezoluție înaltă, printre alte activități realizate până în 2018.

Dimensiunile variază de la 5 la o sută de metri.

Printre altele, o geoglifă a fost descoperită dezvoltând un model de inteligență artificială (IA) pe serverul de inteligență artificială IBM Power System, care permite prelucrarea de mari cantități de date cu o IA, inclusiv fotografii aeriene de înaltă rezoluție, la mare viteză.

Datare

Potrivit specialiștilor, geoglifele descoperite datează dintr-o perioadă situată între 100 î.Hr. și 300 d.Hr.

Sunt peste o mie de desene enigmatice gravate în deşertul peruan, cunoscute drept „Liniile Nazca”.

Arheologii peruani au descoperit și ei anul trecut 50 de desene noi, numite și „geoglife”, cu ajutorul dronelor. Toate sunt aproape invizibile ochiului uman.

La ora actuală, cercetătorii produc o hartă de localizare pe baza rezultatelor muncii din teren. Ei speră ca noile rezultate să ajute la a înțelege mai bine misterul liniilor Nazca, în general.

Liniile Nazca

Desenele din deşertul Nazca sunt unele dintre cele mai misterioase geoglife din arheologia sud-americană.

Multe dintre geoglife sunt vizibile numai din aer.

Imaginile, majoritatea de animale şi păsări, au fost fotografiate de laboratorul spaţial al NASA în 2013 şi 2015 în momentul în care acesta trecea pe deasupra.

Agenţia spaţială americană a declarat că imaginile geoglifelor din Nazca oferă informaţii valoroase despre modul în care se păstrează liniile, sau sunt deteriorate de activităţile umane.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola