Evenimentul Istoric > Articole online > Nici nu vă închipuiți câți ani a împlinit Goldie al cărui înaintaș a semnat Declarația de Independență a SUA
Articole online

Nici nu vă închipuiți câți ani a împlinit Goldie al cărui înaintaș a semnat Declarația de Independență a SUA

Goldie Jeanne Hawn s-a născut la 21 noiembrie 1945, la Washington, SUA. Este actriţă, producătoare, regizor. A crescut într-o familie cu înclinaţii muzicale, astfel încât la trei ani a început să ia lecţii de dans, iar la 17 ani avea propriul studio de coregrafie şi dans.

A urmat cursurile la Montgomery Blair High School în Silver Spring, Maryland şi a absolvit facultatea în 2002 la American University.

Debutul său a fost pe micul ecran, cu un rol în comedia Good Morning, World, dar a devenit cunoscută prin rolurile de comedie din Laugh In (1968-70), fiind nominalizată de două ori la premiul Emmy.

A fost gazda unor spectacole ale posturilor CBS şi ABC, producătorii remarcând-o şi începând să o distribuie.

A intrat în lumea filmului ca dansatoare, în pelicula The One and Only, Genuine, Original Family Band (1968). Au urmat Cactus Flower (1969, Premiul Oscar), Butterflies Are Free (1972), The Sugarland Express (1973), Shampoo (1975), Private Benjamin (1980, nominalizare la premiul Oscar).

Cu filmul Ashes to Ashes, Goldie şi-a făcut debutul regizoral.

A dovedit că are şi talent vocal, realizând un cover al melodiei A Hard Day’s Night (Beatles), în 1998. A colaborat în plan muzical şi cu Diane Keaton şi Bette Midler, lansând, în 1996, hit-ul You Don’t Own Me.

Goldie Hawn a fost recompensată pentru rolurile sale din filme cu o stea amplasată pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

A fost căsătorită cu Gus Trikonis, de care a divorţat.

Cel de-al doilea soţ a fost Bill Hudson, cu care a avut doi copii, Kate şi Oliver.

Este şi bunică, având cinci nepoţi – Ryder Russell Robinson (copilul fiicei sale şi al muzicianului Chris Robinson), Bingham Hawn Bellamy (copilul fiicei sale, Kate, şi al muzicianului Matthew Bellamy) şi Wilder Brooks, Bodhi Hawn şi Rio Laura (copiii fiului său, Oliver, şi al soţiei acestuia, actriţa Erinn Bartlett).

 

Sursa: Agerpres

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola