Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Nepoata lui Audrey Hepburn – Omagiu dincolo de moarte
Articole online

Nepoata lui Audrey Hepburn – Omagiu dincolo de moarte

Credit imagine Harper’s Bazaar

Fotografia amintește puternic de bunica sa, prin aer și poză.

Emma a declarat:

„Cunoșteam imaginea ei, bineînțeles, și mi se întâmpla, din pură întâmplare, să semăn cu ea. Însă, când eram copil, nu puteam să mă identific cu Audrey Hepburn actrița. Pentru mine, ea făcea parte din familie.”

În imagine, studenta la arte plastice și fostă balerină a reprodus celebra atitudine a faimoasei sale bunici.

Fotograful este Michael Avedon, nepotul celebrului fotograf Richard Avedon (1923-2004), care a fotografiat-o pe Audrey în mai multe rânduri și pe care o considera muza sa.

Michael este fiul lui John Avedon, un scriitor de succes.

Relația profesională dintre Audrey Hepburn și Richard Avedon a fost transpusă într-un film romantic de ficțiune produs în 1957 și numit Funny Face.

În distribuție, Audrey Hepburn îl are alături pe Fred Astaire care interpretează rolul unui fotograf de mod, Dick Avery.

Filmul muzical, turnat la New York și Paris, a fost regizat de Stanley Donen, iar fondul muzical a fost asigurat de piese ale lui George și Ira Gershwin.

Avedon a furnizat câteva dintre fotografiile din film, inclusiv imaginea sa cea mai faimoasă: un gros plan intenționat superexpus al chipului lui Audrey Hepburn, în care sunt vizibili doar ochii, genele și gura.

Richard Avedon va mărturisi despre colaborarea cu muza sa:

„Sunt și voi fi mereu cutremurat de darul lui Audrey Hepburn în fața aparatului meu de fotografiat. Nu am cuvinte să exprim acest lucru. Ea este acolo. Mie nu-mi mai rămâne decât să consemnez. Nu am ce să interpretez. Nu se poate merge mai departe de personalitatea ei. A reușit să întruchipeze portretul suprem.”

Registration

Aici iti poti reseta parola