Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Neobișnuita meserie a lui Ronald Reagan, înainte de a fi actor și apoi președinte
Articole online

Neobișnuita meserie a lui Ronald Reagan, înainte de a fi actor și apoi președinte

Începând cu 1925, din al doilea an de liceu, în următorii șapte ani, Ronald Reagan a fost salvamar la ștrandul Lowell Park, pe râul Rock.

Când a apărut o ofertă pentru un post de salvamar, Ronald a mers la YMCA pentru a urma un curs de pregătire și apoi a fost angajat.

Întreaga vară, lucra 12 ore pe zi, șapte zile din șapte pe săptămână, pentru a asigura paza înotătorilor.

De-a lungul a șapte veri, a salvat 77 de vieți. De câte ori scotea din apă câte un înotător aflat în primejdie, Reagan făcea o crestătură pe trunchiul unui buștean aflat pe malul râului.

Deși erau destui care spuneau că fetele se prefăceau că se îneacă pentru a fi salvate de chipeșul „lifeguard”. Nu se știe câte sunt cele care au avut nevoie de respirație gură la gură.

Dincolo de aceste situații amuzante, lui Ron îi plăcea munca pe care o făcea. Îi plăcea să ajute oamenii, îi plăcea să petreacă timp în aer liber și să înoate.

S-a considerat întotdeauna norocos să aibă o slujbă stabilă în fiecare vară și o oportunitate de a câștiga bani, chiar în perioada Marii Crize.

Mai târziu, Reagan va vorbi despre provocarea de a-i scoate din apă pe înotători la sfârșitul programului.

Când aceștia nu ascultau de ordinele sale, adopta o altă tactică. Arunca mai multe pietre în râu și striga: „Șobolani de apă!”.
După care stătea pe mal urmărind amuzat mulțimea de înotători care se grăbeau să iasă din apă speriați.

Deși datoria lui erau să salveze oamenii de la înec, Ron nu ezita să facă și alte servicii. De exemplu, într-o zi, un bătrân l-a abordat rugându-l:

„Ești bun să te scufunzi? Mi-am pierdut proteza dentară în apă.”

Viitorul președinte al Statelor Unite s-a scufundat de mai multe ori până a descoperit dinții falși ai bătrânului. Bucuros, acesta i-a dat tânărului 10 dolari răsplată.

Reagan va declara ulterior:

„Era prima dată când eram plătit pentru că am făcut ceva.”

La sfârșitul celei de-a șaptea veri și după ce a scrijelit al 77-lea semn pe butuc, Reagan și-a încheiat cariera de salvamar. Însă amintirile plăcute din această perioadă a tinereții îl vor însoți întreaga viață. Inclusiv în cei opt ani petrecuți la Casa Albă.

Registration

Aici iti poti reseta parola