Evenimentul Istoric > Articole online > Ne-a părăsit cel mai simpatic ministru al Finanțelor. Povestea ministrului Remeș cu taximetristul
Articole online

Ne-a părăsit cel mai simpatic ministru al Finanțelor. Povestea ministrului Remeș cu taximetristul

Fost ministru al Agriculturii, Finanțelor, dar și al Dezvoltării Rurale, Decebal Traian Remeș a decedat azi, din cauza unei boli crunte.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Decebal Traian Remeș s-a stins din viață la 70 de ani.

A fost răpus de o boală incurabilă, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Remeș a fost internat, în urmă cu o săptămână, la secția de oncologie în Spitalul din Baia Mare, informează capital.ro.

Taxiul de la miezul nopții

Când era ministru al Finanțelor, Decebal Traian Remeș s-a urcat într-un taxi pe la miezul nopții, ca să plece de la minister și să ajungă în Drumul Taberei, unde avea un apartament închiriat.

Se urcă Traian Decebal în taxi iar șoferul începe să-l înjure pe ministrul Finanțelor care tocmai ce-i taxase mai mult.

Aproape de destinație, taximetristul îi zice: Parcă vă cunosc de undeva.

Ministrul tace, dar după ce-i cere taximetristul banii, la finalul călătoriei, îi spune: Eu sunt ministrul!

Taximestristul să facă infarct. Nu pusese aparatul de taxat și voise să-l ardă la bani.

Când mi-a povestit, Decebal Traian Remeș râdea în hohote!

Cine a fost

Politician și economist de meserie, Remeș a ocupat funcțiile de ministru al Finanțelor în perioada 1998-2000, și de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în anul 2007. Remeș a fost și deputat în Partidul Național Liberal între anii 1996-2000.

În 2007, acesta a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii în Guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, din cauză că au apărut la postul național de televiziune, TVR, anumite probe din ancheta DNA la adresa sa. Scandalul de la acel moment a zguduit scena politică din România.

Condamnat pentru luare de mită

Remeș a fost implicat într-un scandal de luare de mită împreună cu fostul Ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureșan sub motiv că a primit un plic cu 15,000 de dolari de la un om de afaceri pentru facilitarea obținerii unor contracte.

În martie 2008, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva lui Remeș, iar în iunie a fost trimis în judecată sub acuzația de „trafic de influență”, în cazul favorizării unei firme pentru câștigarea unei licitații, în schimbul unui autoturism de lux, produse alimentare și a 15.000 de euro.ecebal Traian Remeș a fost condamnat la data de 14 februarie 2012 către Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată, însă degeaba.

Pe 11 februarie 2014 a fost eliberat condiționat.

Registration

Aici iti poti reseta parola