Evenimentul Istoric > Articole online > Naștere istorică – Te iubim, Fu Bao!, au strigat copiii când au văzut bebelușul
Articole online

Naștere istorică – Te iubim, Fu Bao!, au strigat copiii când au văzut bebelușul

Fu Bao, o femelă care a venit pe lume în urmă cu trei luni, este un pui sănătos şi fericit, chiar dacă a părut puţin cam timid în momentul în care administratorii grădinii zoologice l-au prezentat grupului de copii purtând tricouri imprimate cu panda şi măşti faciale la adăpostul său din parcul tematic Everland.

„Te iubim, Fu Bao”, au strigat copiii prezenţi la eveniment.

Părinţii lui Fu Bao, Ai Bao, mama sa în vârstă de şapte ani, şi Le Bao, tatăl său în vârstă de opt ani, au fost aduşi în 2016 din provincia chineză Sichuan, habitatul în care trăiesc numeroase exemplare de panda gigant, ca parte a „diplomaţiei panda” promovate de China.

Întrucât panda gigant este una dintre speciile în pericol de dispariţie, naşterea unui pui reprezintă un moment de sărbătoare.

Femelele panda pot procrea doar o dată pe an şi într-o perioadă de timp limitată, iar puii au şanse mici de supravieţuire, întrucât deseori se nasc prematur, cântărind de obicei mai puţin de 200 de grame.

La naştere, Fu Bao a cântărit 197 de grame şi a avut 16,5 centimetri în lungime, dar s-a dezvoltat rapid, iar acum cântăreşte 5,8 kilograme şi măsoară 58,5 centimetri, au precizat reprezentanţii parcului tematic Everland, citați de Agerpres.

„Creşte rapid, au început să-i dea dinţii şi să se ţină singură în picioare înainte de a împlini 100 de zile”, a precizat un comunicat publicat pe site-ul acestei grădini zoologice.

Circa 50.000 de persoane au participat la un sondaj pentru alegerea numelui Fu Bao.

Potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice, puiul de panda îşi va face debutul în public în săptămânile care vor urma, după ce va putea să meargă şi să mănânce bambus. Se preconizează că Fu Bao ar putea fi trimisă în China peste trei sau patru ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola