Farmecul său fascina publicul feminin, iar cel care era până nu demult un simplu imigrant italian rătăcit prin SUA devine, aproape peste noapte, un sex simbol al filmului mut, primul latin lover din istorie.
În jurul său s-a creat o adevărată isterie, nu puţine fiind fanele care leșinau când îl vedeau pe ecran.
Funeraliile sale au scos pe străzile New York-ului aproximativ 100.000 de persoane, creându-se o isterie în masă.
Sute de oameni au spart ferestrele bisericii Saint Malachy unde a fost expus sicriul cu trupul regretatului actor, în încercarea disperată de a-l vedea pe ultima oară pe cel pe care l-au îndrăgit atât.
Respins la Academia Militară
Actorul Rudolf Valentino, cunoscut mai ales pentru rolul din „The Four Horsemen of the Apocalypse”, s-a născut la 6 mai 1895, în localitatea Castellaneta (Italia).
A frecventat şcoala militară începând cu 1908, dar a fost respins la Academia Militară din pricina înălţimii.
La vârsta de 18 ani, în 1913, a plecat în America, stabilindu-se în Cleveland şi apoi în New York. A lucrat ca dansator, şofer şi corist pentru a se întreţine, întâmpinând probleme serioase din cauză că nu cunoştea limba engleză.
La 22 de ani, şi-a încercat norocul la Hollywood. Prima sa apariţie pe ecran a fost ca dansator, în filmul „Alimony”, urmată de „Once to Every Woman” (1919).
Actor celebru pentru prestaţiile sale în domeniul filmului mut, în roluri de june-prim exotic, a mai jucat în „Cei patru cavaleri ai apocalipsei”, „Şeicul”, „Arene însângerate” şi „Vulturul negru”.
A publicat un volum de scrieri autobiografice şi câteva volume de poezii.
Bigam
În 1922 este arestat pentru bigamie, după ce organele de anchetă au descoperit că Valentino se căsătorise în Mexic cu actriţa Natasha Rambova, deşi era di 1919 într-o căsnicie cu Jane Acker.
În cele din urmă divorţează de prima soţie şi se rămâne cu Rambova.
A murit pe 23 august 1926 de la o pneumonie.