Evenimentul Istoric > Articole online > Motivul ascuns al vizitei lui Ceauşescu în China. Cumva, tot s-a aflat marele secret
Articole online

Motivul ascuns al vizitei lui Ceauşescu în China. Cumva, tot s-a aflat marele secret

Spre finalul anului 1985, jurnaliştii cotidianului The New York Times publicau un text despre starea de sănătate tot mai precară a preşedintelui Republicii Socialiste România (RSR), Nicolae Ceauşescu. Informaţiile erau culese din interiorul cercurilor diplomatice de la Bucureşti şi indicau faptul că liderul Partidului Comunist Român (PCR) începuse panta descendentă, motiv pentru care trebuia să […]

Spre finalul anului 1985, jurnaliştii cotidianului The New York Times publicau un text despre starea de sănătate tot mai precară a preşedintelui Republicii Socialiste România (RSR), Nicolae Ceauşescu.

Informaţiile erau culese din interiorul cercurilor diplomatice de la Bucureşti şi indicau faptul că liderul Partidului Comunist Român (PCR) începuse panta descendentă, motiv pentru care trebuia să predea ştafeta şi să-şi aleagă urmaşul.

„Diplomații anunţă semne tot mai mari ale bolii lui Ceaușescu”, este titlul articolului disponibil în arhiva NYT:

„Apariția fragilă a președintelui Nicolae Ceaușescu în ultimele luni și semnele că fotografiile oficiale ale acestuia au fost modificate, au consolidat speculațiile că este grav bolnav, potrivit diplomaților occidentali și ale altora de aici.

Aceștia spun că domnul Ceaușescu, liderul României în ultimii 20 de ani, ar putea pregăti un membru al familiei sale pentru a-l succeda.

Diplomații spun că au fost uimiţi de o deteriorare accentuată a aspectului domnului Ceaușescu, menționând că fața lui a devenit subțire și uzată și că el pare tot mai fragil.

Rapoartele că președintele Ceaușescu, în vârstă de 67 de ani, este bolnav și a suferit recent o intervenție chirurgicală majoră, circulă încă din vară.

Diplomații occidentali de aici spun că au auzit rapoarte în această lună despre faptul că domnul Ceaușescu a suferit o intervenție chirurgicală pentru cancerul de prostată în iulie sau august.

Se spune că operația a fost efectuată într-o sală de operație special instalată la reședința sa de către doi medici francezi, un medic elvețian și un medic român. Nu se cunoaște nimic despre rezultatele intervenţiei chirurgicale raportate.

Se presupune că a făcut acupunctură

Anterior, au existat rapoarte că domnul Ceaușescu a fost avertizat anul trecut de medicii francezi că o operație ar putea fi fatală și că a primit tratament de acupunctură în timpul unei vizite în China în acest an.

Nu există nicio modalitate de verificare a acestor rapoarte în România, care poate fi cel mai strict controlată țară din Europa de Est. Liderul român continuă să desfășoare un program aglomerat de îndatoriri oficiale, primind demnitari străini și vizitând fabrici și proiecte de lucrări publice – activități care sunt semnalate la televizor și în presa oficială.”

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola