Evenimentul Istoric > Articole online > Mormintele eroilor naţionali înhumaţi în Polonia, îngrijite printr-o acţiune a MApN
Articole online

Mormintele eroilor naţionali înhumaţi în Polonia, îngrijite printr-o acţiune a MApN

Este vorba despre cei peste 2.350 de eroi români căzuţi la datorie în Primul Război Mondial, care îşi dorm somnul veşnic în Cimitirul Prizonierilor de Război, una dintre cele mai mari necropole de război din Europa, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Tabăra de îngrijire de la Lambinowice precede un proiect mai amplu de restaurare a mormintelor şi însemnelor de căpătâi ale eroilor români pe care Ministerul Apărării Naţionale, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, îl va desfăşura în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe.

Lucrările de întreţinere au fost realizate de către militari din cadrul Detaşamentului de Apărare „Scorpionii Albaştri”, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Academiei Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân” şi Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor.

Activitatea a fost organizată în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone privind mormintele de război, semnat la Varşovia la 25 mai 2018 şi ratificat prin Legea nr. 299/2018.

După finalizarea lucrărilor a fost organizată o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul central din Cimitirul Prizonierilor de Război, în memoria eroilor români şi străini înhumaţi în necropolă.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola