Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mormântul împăratului Han destituit dezvăluie măreția unei dinastii
Articole online

Mormântul împăratului Han destituit dezvăluie măreția unei dinastii

aur

Mormântul împăratului Han destituit dezvăluie măreția unei dinastii

Douăzeci și șapte de zile mai târziu, a fost destituit și omis de pe lista oficială a împăraților, cu un total de 1127 de exemple de comportament necorespunzător folosite ca dovezi în articolele de destituire de către oficialii palatului.

Liu He a fost exilat pentru a trăi în exil ca om de rând, unde a murit mai târziu, la vârsta de 30 de ani, în anul 59 î.Hr.

A fost înmormântat în mormântul oficialului de Haihun, situat în partea de nord a regiunii Xinjian din Jiangxi. Arheologii au descoperit mormântul în 2011, iar săpăturile în curs de desfășurare au scos la iveală aproximativ 20.000 de artefacte.

Mormântul său este unul dintre cele mai bine conservate din timpul dinastiei Han de Vest (206 î.Hr.-24 d.Hr.) descoperite vreodată, având cea mai integrată structură, o dispunere distinctă și un sistem de sacrificii complet. Mormântul a dat cel mai mare număr de relicve, având cea mai mare varietate și cea mai bună măiestrie din Jiangxi.

Printre relicve, inclusiv artefacte din aur, bronz și jad, arheologii au descoperit un „paravan” de lac spart în camera principală a mormântului și au restaurat două portrete, dintre care unul se crede că este cel mai vechi portret al lui Confucius găsit vreodată în China.

De asemenea, au fost scoase la iveală peste 5.000 de bucăți de foițe de bambus ale clasicilor confucianiști, ceea ce indică prevalența învățăturilor lui Confucius cu peste 2.000 de ani în urmă.

Versiunea Qi a Analectelor lui Confucius, care fusese pierdută timp de aproximativ 1.800 de ani, a fost găsită în fișele de bambus dezgropate, care au fost supuse scanării cu infraroșu și sunt gata pentru a fi studiate în continuare.

Bogăția unei dinastii

Astfel de vicisitudini i-ar fi putut lipsi viața de gloria imperială, dar relicvele dezgropate din mormântul său spun o altă poveste, dezvăluind măreția unei dinastii. Tezaurul de obiecte din aur dezgropat este cel mai mare lot unic găsit vreodată într-un mormânt din dinastia Han, dovadă a bogatelor rezerve de aur ale dinastiei.

Este, de asemenea, singurul mormânt cu un car de înmormântare din sudul râului Yangtze. Au fost găsite cinci vehicule trase de cai bine conservate, fiecare cu patru cai sacrificați, ceea ce indică faptul că proprietarul se afla printre cele mai înalte eșaloane ale dinastiei Han.

Liu, marchizul, era nepotul împăratului Wu, a cărui domnie a inaugurat o perioadă prosperă a dinastiei Han, care se crede că a fost la egalitate cu domnia primului împărat al dinastiei Qin.

„Pentru a-l cunoaște pe împăratul Qin și dinastia sa prin intermediul artefactelor arheologice, se poate apela la Războinicii de teracotă. Cu toate acestea, înainte de mormântul Haihunhou, nu existau multe artefacte pentru un studiu aprofundat al împăratului Wu”, a declarat Yang Jun, cercetător la Institutul Provincial de Relicve Culturale și Arheologie din Jiangxi și arheolog principal.

Registration

Aici iti poti reseta parola