Evenimentul Istoric > Articole online > Monstrul care și-a ucis soția însărcinată a scăpat de injecția letală
Articole online

Monstrul care și-a ucis soția însărcinată a scăpat de injecția letală

O știre care a făcut vâlvă în presa americană, subiectul ținând prima pagină aproape doi ani.

Condamnarea lui Peterson s-a făcut la 23 de luni după ce soția a dispărut în ajunul Crăciunului, iar trupul său a fost găsit mai târziu în locul în care Scott pescuise.

La începutul anchetei, Peterson a susținut că Laci, însărcinată în opt luni, a dispărut în 2002, în ajunul Crăciunului, după ce a ieșit din casă pentru a-și plimba câinele, iar el ar fi fost plecat în acel moment, la pescuit, în Golful San Francisco din apropiere.

După o lună, timp în care Laci era de negăsit, Amber Frey, o terapeută în vârstă de 28 de ani din Fresno, California, a mers la poliție pentru a spune că avut o aventură cu Scott Peterson.

Declarațiile ei  au spulberat imaginea de soț devotat partenerei sale de viață care urma să aducă pe lume un copil.

În timp ce poliția încerca să dea de urma lui Laci, căutând indicii care să poată explica dispariția ei, Peterson și-a vândut mașina, alimentând suspiciunile că astfel vrea să scape de probele care-l pot incrimina.

Cadavrul lui Laci a fost găsit pe țărm lângă portul de agrement unde Scott Peterson susținea că a ieșit la pescuit.

În doar o săptămână, Scott Peterson a fost acuzat de de omor cu premeditare și dublă omucidere, verdict care a permis procurorilor să ceară pedeapsa cu moartea. 

A fost arestat la San Diego, având asupra lui sume mari de bani și pașaportul fratelui său, un indiciu că încerca astfel să fugă de poliție.

Procesul său a început la 1 iunie 2004. Iar timp de 19 săptămâni, procurorii au adus 174 de martori și sute de probe menite să-l înfățișeze pe Scott Peterson drept un individ cu sânge rece și lipsit de inimă, care a continuat să mintă cu seninătate chiar când apărea la televizor pentru a-și striga disperarea pentru dispariția soției sale. Cazul acuzării a fost însă blocat pentru că nu existau martori ai crimei și nici arma cu care s-a comis.

Avocatul lui Peterson a încercat să convingă jurații că altcineva ar fi ucis-o pe Laci.

În cele din urmă, la 12 noiembrie 2004, după șapte zile de deliberare, jurații l-au condamnat pe Scott Peterson pentru crimă cu premeditare, atât a soției sale, cât și a copilului nenăscut.

Verdictul a fost primit cu urale de prietenii lui Laci și de sutele de susținători ai victimei care așteptau, în fața tribunalului, să se facă dreptate.

La 16 martie 2005, Scott Peterson a fost condamnat la moarte prin injecție letală.

La 24 august 2020, sentința sa la moarte a fost anulată de către Curtea Supremă din California.

Traducere de Luciana Pop

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola