Evenimentul Istoric > Articole online > Monstrul care a inspirat personajul principal din Psycho al lui Hitchcock
Articole online

Monstrul care a inspirat personajul principal din Psycho al lui Hitchcock

Chiar și după moartea acesteia, ea a continuă să trăiască în mintea lui Bates printr-o teribilă psihoză. Prezența sa imaginară, dominantă, îl împiedică să o relație normală cu orice femeie care apare în viața sa.

Psycho s-a bazat pe romanul omonim scris de Robert Bloch. Personajul Norman Bates a fost inspirat de un celebru criminal și profanator de morminte din Wisconsin, Ed Gein.

Gein a comis multe omoruri în zona orășelului său natal, Plainfield, Wisconsin, fapt care i-a adus supranumele de „călăul nebun din Plainfield”.

În decurs de zece ani, Gein a ucis două femei și a dezgropat zeci de cadavre din mai multe cimitire din regiune. El își decorase casa cu tot felul de obiecte fabricate din oasele și pielea morților.

În 1968, la unsprezece ani de la arestarea sa, Ed Gein a fost găsit vinovat, dar declarat iresponsabil din punct de vedere juridic și plasat în detenție provizorie în mai multe stabilimente psihiatrice.

Gein a murit în institutul de sănătate mentală din Mendota, în 1984, la vârsta de 77 de ani.

Modus operandi și stilul de viață al lui Norman Bates seamănă în mod frapant cu cele ale lui Ed Gein. Ambii erau asasini singuratici din zone rurale izolate.

Ambii au comis crime după moartea mamelor lor dominatoare.

Un alt lucru care îi leagă este obsesia lor morbidă pentru mamelor lor: casele celor doi asasini aveau camere încuiate păstrate ca niște sanctuare ale mamelor moarte, iar celor doi asasini le plăcea să se îmbrace cu hainele acestora.

Registration

Aici iti poti reseta parola