Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Monolitul SF a dispărut vineri seara
Articole online

Monolitul SF a dispărut vineri seara

Acum, misteriosul monolit din metal de origine necunoscută

 pare să se fi evaporat, au declarat sâmbătă responsabili locali.

Biroul de amenajări teritoriale din statul Utah a informat că au primit „mărturii credibile”, potrivit cărora obiectul a fost retras de o mână necunoscută vineri seară.

„Biroul nu a retras structura, care este considerată o proprietate private”, se arată în comunicat. „Desfăşurăm o anchetă pentru infracţiune ce implică o proprietate private”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

La mijlocul lunii noiembrie, oficiali din cadrul departamentului de conservare a vieţii sălbatice au zărit un obiect „bizar” în timp ce monitorizau câteva turme de mufloni şi survolau o regiune izolată din acest stat american.

Potrivit acestora, structura din metal cu o înălţime de 3,5 metri era înfiptă în pământ între nişte stânci din piatră roşie.

Anunţarea acestei descoperiri a devenit virală pe internet, multe persoane indicând similarităţi cu misterioasele obiecte din metal extratereste din filmul lui Stanley Kubrick, „2001: A Space Odyssey”.

În peliculă, ecranizare a unui roman de Arthur C. Clarke, apar monoliţi impunători de culoare neagră, creaţi de o specie misterioasă de fiinţe extraterestre.

Deşi autorităţile au refuzat să indice localizarea monolitului pentru a nu atrage mulţimi de curioşi, o cursă pentru detectarea locaţiei a fost angajată online, bazându-se pe formaţiunile geologice din împrejurimi iar unele persoane au reuşit să descopere locul.

Unii observatori au remarcat, pe de altă parte, asemănări între monolit şi operele avangardiste ale artistului John McCracken, un sculptor american care a locuit o perioadă de timp în statul vecin New Mexico şi care a murit în 2011.

Registration

Aici iti poti reseta parola