Evenimentul Istoric > Articole online > O crimă executată de adevărați maeștrii ai omorului rămâne neelucidată
Articole online

O crimă executată de adevărați maeștrii ai omorului rămâne neelucidată

Relațiile cu cei mai mari potentați ai cetății filmului, care o făceau iubită și temută, au făcut ca moartea ei să încingă imaginația oamenilor care urmăreau cu sufletul la gură mersul anchetei.

Într-o dimineață de decembrie 1935, frumoasa actriță Thelma Todd a fost găsită moartă în garajul din spatele cabaretului „Road House”. Decesul se produsese de două zile. 

Thelma se afla la volanul luxoasei ei mașini, îmbrăcată într-o somptuoasă rochie de seară, cu o blană foarte scumpă pe deasupra. Avea bijuterii de 20.000 de dolari, neatinse.

Moartea survenise în urma intoxicării cu gaze de la motor. În prima fază nu s-a crezut că e un accident din cauza unor urme găsite pe trupul victimei. 

Cercetarea cadavrului la fața locului dusese la concluzia că nu putea fi vorba decât de o crimă executată de adevărați maeștrii ai omorului. Însă, la locul presupusului asasinat nu s-a găsit nicio urmă.

Venus Vamp

Cea supranumită „Venus Vamp” își deschisese pe șoseaua Los Angeles-Hollywood un local de noapte „Road House”, care era un centru de atracție pentru bogătași și vedetele cinematografiei. 

Acolo, „patroana”, cum îi spuneau apropiații, era o neobosită animatoare. În cabaret se produceau însă și multe lucruri necurate de care poliția știa, dar prefera să le treacă sub tăcere.

Thelma Todd era cunoscută drept una dintre cele mai bogate actrițe de la Hollywood, iar averea ei atrăsese atenția bandelor de gangsteri. 

Ea a primit numeroase scrisori de amenințare, mai ales din partea unei bande din New York, dar nu fusese impresionată.

Așa că poliția credea că moartea era o răzbunare a acelor gansteri. Însă, scrisorile de amenințare găsite în casa victimei erau atât de viclean ticluite încât nu au putut fi folosite ca probe. 

Niciun motiv pentru sinucidere

Cazul a fost închis de Biroul de Omucideri, care a catalogat moartea drept „accidentală cu posibile tendințe de sinucidere”. Cu toate acestea, anchetatorii nu au putut găsi nici un motiv pentru sinucidere sau o notă de suicid.

Thelma Alice Todd (29 iulie 1906 – 16 decembrie 1935) a fost o actriță americană deseori menționată și prin porecla „The Blonde Ice Cream”. A apărut în aproximativ 120 de filme și scurtmetraje între 1926 și 1935.

A jucat împreună cu Buster Keaton și Jimmy Durante în Speak Easy. De asemenea, ea a avut roluri în mai multe filme „Wheeler și Woolsey” și „Stan și Bran”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola