Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > MIT a creat un film în care Nixon anunță moartea primilor oameni care au pășit pe lună
Articole online

MIT a creat un film în care Nixon anunță moartea primilor oameni care au pășit pe lună

Scris în 1969, discursul urma să fie folosit dacă astronauții NASA Neil Armstrong și Buzz Aldrin nu ar mai fi putut să se întoarcă de pe lună.

Videoclipul face parte dintr-un proiect intitulat „În caz de catastrofă lunară”, care are ca scop evidențierea pericolelor aduse de clipurile false, care folosesc inteligența artificială (AI).

Videoclipurile manipulate digital au fost în centrul atenției în ultimii ani. În 2019, de exemplu, videoclipuri ale lui Nancy Pelosi au fost manipulate pentru a o înfățișa în mod fals ca fiind beată.

„În caz de dezastru de lună” face parte din ceea ce MIT descrie drept un „proiect de poveste digitalș”.

Inițiativa este elementul principal al Centrului pentru Virtualitate Avansată al MIT. Folosind AI și învățarea automată, oamenii de știință au îmbinat fața lui Nixon cu mișcările unui actor care citea discursul ce, din fericire, nu a fost niciodată rostit.

„Dezinformarea media este un fenomen vechi, dar, exacerbat de tehnologiile deepfake și de ușurința diseminării de conținut online, a devenit o problemă crucială a timpului nostrum”, a spus Fox Harrell, profesor de media digitală și de inteligență artificială la MIT și director. a Centrului MIT pentru virtualitate avansată, transmite foxnews.com.

Citește și Discursul secret pe care Nixon îl avea pregătit

Registration

Aici iti poti reseta parola