Evenimentul Istoric > Articole online > Misterioasa doamnă cu pipă care se plimba cu dricul prin oraș în 1871
Articole online

Misterioasa doamnă cu pipă care se plimba cu dricul prin oraș în 1871

Este posibil ca aceste restricții, asemenea celor de azi, impuse din motive sanitare, să fi avut însă și efectul invers, al saturației, provocând gesturi spectaculoase de răzvrătire socială.

În anul 1871, o femeie din orașul canadian Quebec a decis să sfideze moartea, închiriind un dric și amuzându-se vreme de câteva ceasuri străbătând străzile, întinsă în interior într-o rână, privind trecătorii și trăgând cu poftă dintr-o pipă.

Din păcate, potrivit publicației „specializate” Burials & Beyond, se cunosc puține amănunte despre temerara femeie, cu excepția unei imagini de la eveniment și articolul care o însoțește.

În articol se menționează:

„De câte lucruri nu sunt în stare femeile pentru a se face remarcate! Ieri, o femeie din Quebec a comis o glumă oribilă, batjocorind moartea chiar cu armele acesteia, culcându-se într-un dric și fumând o pipă, în timp ce carul funerar defila pe stradă. Dacă această manifestare exhibiționistă ar fi avut loc în Statele Unite, vecinii noștri din Nord (sic!) ar fi făcut din ea obiectul criticilor lor foarte severe.”

Registration

Aici iti poti reseta parola