Evenimentul Istoric > Articole online > Misterioasa dispariție a criminalului condamnat la moarte pentru că a deraiat trenuri omorând 22 de oameni și făcând sute de răniți
Articole online

Misterioasa dispariție a criminalului condamnat la moarte pentru că a deraiat trenuri omorând 22 de oameni și făcând sute de răniți

În patru rânduri, cel puțin, a încercat să producă catastrofe pe calea ferată doar pentru plăcerea a privi agonia victimelor.

Prima tentativă a avut loc în Germania, lângă Jueterborg, iar a doua în Austria, lângă Leoben, unde diabolicul proiect s-a realizat pe jumătate. Trenurile au deraiat producând pagube considerabile material, dar nimeni n-a fost ucis.

Prima crimă de succes a lui Matuska a fost deraierea trenului expres Berlin-Basel la sud de Berlin, la 8 august 1931.

Peste 100 de persoane au fost rănite, multe dintre ele grav, dar nu au existat morți. Din cauza descoperirii unui ziar nazist la locul crimei se credea că atacul a fost motivat politic.

O recompensă de 100.000 de mărci a fost pusă pe capul făptuitorului.

Dar la următoarea tentativă sinistrul s-a produs așa cum îl visase criminalul, deraind expresul Viena – Budapesta de pe șine pe când traversa un viaduct. Trenul s-a prăvălit în prăpastie.

Sivestru Matușka a avut atunci o recoltă bogată. Era 13 septembrie 1931, ora 12,20. Douăzeci și două de persoane au murit, iar alte 120 au fost rănite, 17 dintre ele grav.

A avut orgasm la vederea victimelor

Matuska a detonat de la distanță o valiză cu dinamită la trecerea trenului peste viaduct.

El a fost descoperit la locul crimei, dar, dându-se pasager supraviețuitor, a fost eliberat.

Totuși, anchetatorii din cele trei țări erau pe urmele sale, fiind arestat la Viena o lună mai târziu, pe 10 octombrie 1931, după care, curând, a mărturisit totul.

Legistii a stabilit că a avut orgasm în timp ce privea nenorocirea pe care o provocase, la examinare medico-legală a pantalonilor pe care i-a purtat în noaptea accidentului găsindu-se pete de spermă.

La proces a spus: „Am deraiat trenuri pentru că îmi place să văd oamenii murind. Îmi place să-i aud urlând”.

Sub influența lui Leo

Apoi a început să pretindă că era un reformator religios și a făcut niște profeții înfiorătoare.

În închisoare devenise exagerat de cochet, petrecându-și ore întregi în fața unui ciob de oglindă, îngrijindu-și barba lungă și neagră.

El a mai declarat că lucrase sub influența unei ființe misterioase, pe nume Leo, care-l hipnotizase și-l silise să comită crimele.

„Îl văd încă, pot să-l schițez. Are niște urechi mari și o pereche de ochi străpungători. Iată cum arată”.

Și a început să deseneze pe o hârtie chipul lui Leo.

Văzut în Coreea comunistă

Matușka, de profesie inginer mecanic, a fost judecat și condamnat în Austria la ani grei pentru primele deraieri.

Ulterior a fost extrădat în Ungaria cu condiția ca să nu fie executat.

A fost găsit vinovat de omor și condamnat la moarte, dar sentința a fost comutată la închisoare pe viață, așa cum a fost convenit cu Austria.

Silvestru Matușka, născut pe 29 ianuarie 1892, a dispărut fără urmă în 1945, din închisoarea Vuk.

Potrivit unor rapoarte ale serviciilor de informații, el a servit ca expert în explozibili în ultimele etape ale celui de-al Doilea Război Mondial.

 Nu a fost niciodată prins și soarta lui nu este cunoscută.

Au circulat zvonuri că a fost văzut în partea comunistă în războiul din Coreea, dar nu există dovezi care să susțină acest lucru.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola