Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Misterele pe care le ascunde „Puțul Infernului”, închisoarea pentru Demoni
Articole online

Misterele pe care le ascunde „Puțul Infernului”, închisoarea pentru Demoni

La circa 1.300 de kilometri est de capitala Sanaa, aproape de frontiera cu Omanul, puțul din Barhout este o gaură uriașă, naturală, căscată în deșertul din provincia Al-Mahra.

Are 30 de metri lărgime, iar estimările pentru adâncimea sa variază de la 100 la 250 de metri.

Supranumit și „Puțul Infernului”, potrivit miturilor locale ar fi fost creat pentru a servi ca închisoare pentru demoni.

Această superstiție este întărită de miasmele insuportabile care vin din adâncuri.

Autoritățile yemenite afirmă că nu știu ce se găsește în interior.

„Este foarte adânc, nu am atins niciodată fundul acestui puț, dat fiind că este puțin oxigen și nici un fel de ventilație”, spune Salah Babhair, director general al autorității locale însărcinate cu studiile geologice, citat de AFP.

„Am mers să vizităm zona și am intrat în puț. Am atins peste 50-60 de metri adâncime și am remarcat lucruri stranii în interior. Am simțit și un miros bizar… Este foarte misterios.”

Lumina soarelui pătrunde foarte puțin și, de pe buza găurii, nu se vede mare lucru în interior, cu excepția păsărilor care intră și ies din adâncuri.

Potrivit lui Salah Babhair, puțul are „milioane și milioane” de ani. „Aceste locuri necesită mai multe studii, cercetări și investigații.”

De-a lungul veacurilor, au circulat legende despre „gini”, spirite malefice care ar trăi în puț, sau despre faptul că puțul ar constitui o amenințare pentru viața de pe Pământ.

De frica blestemului, numeroși localnici ezită să se apropie de această gaură adâncă și chiar să vorbească despre ea, într-o țară în care tragediile sunt la ele acasă.

Yemenul este pradă unui îngrozitor război civil din 2014, între guvern și rebelii Houthis, care a aruncat populația în cel mai tragic dezastru umanitar din lume, potrivit ONU.

Registration

Aici iti poti reseta parola