Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Messi rescrie istoria fotbalului. Pele i-a adresat un mesaj emoționant
Articole online

Messi rescrie istoria fotbalului. Pele i-a adresat un mesaj emoționant

Argentinianul Lionel Messi a marcat cel de-al 644-lea său gol pentru FC Barcelona, în partida câştigată în deplasare pe terenul formaţiei Valladolid (3-0), marţi seara, în cadrul etapei a 15-a a campionatului de fotbal al Spaniei,

Messi îl egalase pe Regele Pele sâmbătă, când a înscris pentru Barca în remiza cu Valencia (2-2), însă argentinianul l-a depăşit acum pe brazilian graţie golului înscris pe terenul lui Valladolid.

În vârstă de 33 de ani, Lionel Messi a marcat cele 644 de goluri în 749 de meciuri oficiale disputate pentru FC Barcelona (un gol la 1,16 meciuri, în medie), în timp ce Pele a marcat 643 de goluri în 757 de partide jucate între 1946 şi 1974 pentru formaţia braziliană Santos FC (un gol la 1,17 meciuri).

„Atunci când am început să joc fotbal, nu m-am gândit niciodată că voi doborî un record. Şi cu atât mai puţin pe cel pe care l-am reuşit astăzi şi pe care îl deţinea Pele”, a scris Messi pe pagina sa de Instagram după partida cu Valladolid,

„Felicitări pentru recordul tău istoric, Lionel. Dar, mai ales, felicitări pentru frumoasa ta carieră la Barcelona. Poveşti ca ale noastre, poveşti de dragoste faţă de acelaşi club, care durează atât de mult, sunt din ce în ce mai rare în fotbal. Te admir foarte mult, Leo Messi”, a reacţionat Pele sâmbătă, după ce recordul său a fost egalat de argentinian.

Sextplul câştigător al Balonului de Aur este cel mai bun marcator din istoria Barcelonei, fiind urmat la mare distanţă de fostul atacant Cesar Rodriguez, autorul a 230 de goluri pentru catalani.

Messi este şi golgheterul all-time al campionatului Spaniei, cu 451 de goluri, devansându-l pe portughezul Cristiano Ronaldo, autorul a 311 goluri în Primera Division, în perioada petrecută la Real Madrid.

Cu un număr cuprins între 757 şi 767 de goluri înscrise în total în meciuri oficiale, potrivit unor surse diferite, Pele îi devansează în continuare pe Messi (714) şi Cristiano Ronaldo (754) la numărul total de goluri marcate pe parcursul carierei, inclusiv sub culorile echipei naţionale.

Brazilianul susţine însă că a înscris peste 1.000 de goluri, în toate meciurile disputate, oficiale sau nu.

Cel mai bun marcator în meciurile oficiale, conform statisticilor, este fostul atacant austriac şi cehoslovac Josep Bican, care a înscris 805 goluri.

Pele rămâne, însă, cel mai bun marcator din America de Sud la nivel de selecţionate, cu 77 goluri marcate în tricoul naţionalei Braziliei, urmat de Messi, autorul a 71 de goluri pentru reprezentativa Argentinei.

Registration

Aici iti poti reseta parola