Evenimentul Istoric > Articole online > Mesajul despre Satan, ascuns timp de 352 de ani
Articole online

Mesajul despre Satan, ascuns timp de 352 de ani

Impresionanta frescă despre păcatul originar, spiritul rebel și frământarea continuă dintre bine și rău în ființa umană a fost publicată prima oară în 1667, doi ani mai târziu apărând o ediție extinsă, 12 cărți în loc de 10. În această a doua ediție, studenta a descoperit acrostihul.

Acrostihul este o poezie în care literele inițiale ale fiecărui vers alcătuiesc un cuvânt sau mai multe. Primul astfel de acrostih a fost descoperit abia în 1977 în Paradisul pierdut, la peste 300 de ani după ce Milton dictase ultimele cărți, spre sfârșitul vieții el fiind orb. Era cuvântul ”Satan”, ascuns în cartea a 9-a.

Acum, tot în cartea a 9-a, în versurile 9329 și 9341, în care este o discuție între Adam și Eva despre cum ar putea să înfrunte mai bine Diavolul, uniți sau separați, studenta a descoperit că inițialele fiecărui vers alcătuiesc cuvintele ”FFAALL”, adică de două ori ”cădere”, sugerând, în opinia autoarei studiului alungarea din Paradis a primilor doi oameni. Ultimele patru versuri revin asupra cuvântului, dar scris invers ”LLAF”, sugerând căderea lui Satan, prin faptul că textele satanice sunt cuvinte din Biblie răsturnate, scrise uneori pe dos.

Foto: Satan, ilustrație de Gustave Dore, pentru Paradisul pierdut.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola