Evenimentul Istoric > Articole online > Merkel, din nou cea mai puternică femeie din topul Forbes
Articole online

Merkel, din nou cea mai puternică femeie din topul Forbes

Jurnaliştii de la Forbes au dat publicităţii clasamentul care ia în considerare realizările femeilor din poziţii de conducere din diferite colţuri ale lumii, în politică, afaceri sau divertisment,

Merkel s-a remarcat de această dată prin rezistenţa sa, fie că a fost vorba să îi facă faţă lui Donald Trump ori să primească peste un milion de refugiaţi sirieni în Germania.

Cancelarul german ocupă primul loc pentru al nouălea an consecutiv, dar aceasta este cea de-a 14-a sa prezenţă pe această listă, în total, scrie Forbes.

Locurile doi şi trei

Pe locul doi s-a clasat Christine Lagarde, care conduce Banca Centrală Europeană, după ce s-a ocupat de Fondul Monetar Internaţional şi a încheiat anul 2018 pe locul 22.

A treia în clasament este Nancy Pelosi, prima femeie care a ajuns preşedintele Camerei Reprezentanţilor în Stalele Unite. La începutul lunii decembrie, ea a anunţat că în Camera Reprezentanţilor din SUA vor fi elaborate articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere.

Tânăra activistă pentru lupta împotriva schimbărilor climatic, Greta Thunberg, numită personalitatea anului de revista Time, s-a clasat pe locul 100 în clasamentul Forbes.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola