Numărul 26 prezintă amănunte în premieră despre dictatorul Nicolae Ceaușescu puse la dispoziție de însăși meditatorul de matematică al familiei acestuia.
Profesorul de matematică Nicolae Dinculeanu face mărturii în exclusivitate despre perioada în care a predat lecții de matematică nu numai copiilor lui Ceaușescu, ci însăși dictatorului.
Nicolae Ceaușescu s-a dovedit a fi un elev silitor, care deși la acea vreme avea doar 4 clase a reușit într-un timp foarte scurt să își dea bacalaureatul. Poți afla cum se desfășurau meditațiile, unde, în ce context, cu ce rezultate școlare s-au încheiat și poți citi fragmente din discuțiile profesorului cu Ceaușescu.
Un alt subiect surprinzător este despre culisele politicii românești dezvăluite de fostul ambasador SUA în România, Alfred H. Moses. Memoriile ambasadorului în care povestește momente din politica românească s-au dovedit a fi amintiri incomode pentru Iliescu, Năstase și Constantinescu. Le poți afla și tu din noul număr Evenimentul Istoric.
De asemenea ai ocazia să citești despre o nouă optică asupra situației Transilvaniei disputată de către maghiari și români încă de la 1918. Chiar dacă prin Tratatul de la Trianon din 1920, România ”primea” Transilvania, în 1944, Valter Roman, propune o altă viziune: Transilvania să fie independentă! Citește detalii despre contextul acestei propuneri într-un material de excepție.
Nu în ultimul rând descoperă în original scrisorile ultimul țar, Nicolae al II lea, trimise mamei sale, din care afli cele mai intime gânduri ale acestuia în primii săi ani de domnie.
Testamentul Patriarhului Justinian este subiectul unui alt material de colecție din revista noastră. În această perioadă, cu mare încărcătură religioasă, îți oferim un prilej de a medita asupra forței Credinței, într-o perioadă în care un nou regim se instaura cu forța în țara noastră.
Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de interes, achiziționând Evenimentul Istoric nr 26, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agoramag.ro , în secțiunea Reviste!
Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://evz.ro/concurs-evenimentul-istoric-citeste-raspunde-castiga-9.html
Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.