Evenimentul Istoric > Articole online > Masonii renunță temporar la un ritual celebru de recunoaștere! Coronavirusul la poarta Templului
Articole online

Masonii renunță temporar la un ritual celebru de recunoaștere! Coronavirusul la poarta Templului

Astfel, pentru prima oară în istoria sa, organizația numită ”Marea Lojă Mama Lumii”, pentru influența asupra membrilor Ordinului din celelalte țări, UGLE recomandă limitarea contactelor fizice, chiar și cele de la venirea sau plecarea de la reuniune, adică deja celebra serie de sărutări pe obraz.

Iată fragmente din circulara UGLE:

” Pe măsură ce criza Coronavirus continuă să escaladeze, noi emitem de urgență un ghid de reguli, pe lângă cele emise de Public Health England. Acest lucru se datorează faptului că media  de vârstă a membrilor noștri ne plasează într-un grup de risc semnificativ mai mare. Acest sfat se aplică în egală măsură membrilor Ordinului Mark Masons și membrilor ritului antic și acceptat.

COVID-19 este o nouă tulpină de coronavirus identificată pentru prima dată în orașul Wuhan, China în decembrie 2019. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că COVID-19 afectează mai grav persoanele în vârstă și cele cu condiții medicale preexistente (cum ar fi hipertensiunea arterială , boli de inimă sau diabet).

Pe baza declarației OMS potrivit căreia este vorba despre o situație de urgență în domeniul sănătății publice, de îngrijorare internațională, ofițerii medicali șefi din Marea Britanie au ridicat riscul pentru Marea Britanie de la mic la moderat. La 10 februarie, secretarul de stat pentru sănătate și îngrijiri sociale, Matt Hancock, a anunțat măsuri legale consolidate pentru a proteja sănătatea publică, iar pe 2 martie a prezentat raportul național al Regatului Unit la virus.

În timp ce fiecare unitate poate decide de la sine care sunt măsurile de precauție pe care ar putea să le ia, UGLE sugerează cu tărie să urmați acest sfat:

Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei prezentați semne de boală, vă rugăm să nu participați la ședințele din Loja sau Capitu lul dvs. și urmați îndrumările de mai jos.

Recomandăm membrilor să se abțină de la orice contact fizic din cadrul ceremoniilor, înainte sau după întâlniri. Având în vedere natura tactilă a multor ceremonii, dacă dvs. sau candidații sunteți preocupați de epidemia de COVID-19, limitați orice contact fizic spre puțin sau deloc, păstrând în același timp semnificația și impactul lor ritualic, poate doriți chiar să luați în considerare amânarea ceremoniei până când situația se va îmbunătăți.

Minimizați transportul în masă (adică autocarele) la întâlniri.

Spălați-vă bine pe mâini înainte și după întâlniri timp de 20 de secunde cu apă caldă.

Acest sfat este dacă nu purtați mănuși în timpul ceremoniilor.

Orice membru care se simte rău ar trebui să urmeze sfaturile de la Public Health England. Dacă se știe că un membru a fost infectat cu COVID-19, atunci sănătatea publică este normal să contacteze pe toți cei cu care a fost în contact. Se așteaptă ca o cooperare completă să asigure ca riscul pentru alți membri ai atelierului – și pentru membrii publicului – să fie redus la minimum. Recomandăm secretarului să păstreze posesia fizică a cărții de prezență pentru a ajuta în acest proces (în cazul declanșării unei anchete epidemiologice).

Dacă sunteți îngrijorat pentru un coleg sau membru, vă rugăm să țineți legătura cu ei prin intermediul telefonului și mesajelor, pentru a vă asigura de starea lor de sănătate.”

Registration

Aici iti poti reseta parola