Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mașina din filmul „Jandarmul din Saint Tropez” a fost scoasă la vânzare
Articole online

Mașina din filmul „Jandarmul din Saint Tropez” a fost scoasă la vânzare

Oldsmobilul cabriolet Cutlass din 1963, folosit în faimoasa peliculă cu Louis de Funés, este de vânzare pe un site specializat contra 28.500 de euro.

Mașina este în bună stare de funcționare, în ciuda vârstei sale: 58 de ani. Oldsmobilul cabriolet Cutlass din 1963, în care defilează Louis de Funés și colegii săi la sfârșitul filmului „Jandarmul din Saint Tropez” își caută un nou proprietar.

Anunțul de vânzare a fost publicat pe site-ul specializat Leboncoin de către garajul AMG Sport din Grigny, în apropiere de Lyon, atrăgând imediat atenția cinefililor.

„Am primit deja propuneri la câteva ore după ce am publicat anunțul”, povestește Stéphane, cel însărcinat cu vânzarea automobilului, citat de Le Parisien. „Este un model rar cu un motor V8 din aluminiu și nu din fontă, și cu roți față și spate articulate.”

Însă este într-adevăr decapotabila care apare în film? „Da”, asigură Stéphane. „Numărul de șasiu este același și am acte pe numele companiei de producție care a cumpărat-o pentru a o folosit în film. Este un model rar deoarece costa foarte mult pentru a fi produs. De aceea, nici nu au fost fabricate multe exemplare.”

În orice caz, acest Oldsmobile F-85, cu aer specific anilor 1960, se află în stare bună de funcționare. Doar caroseria (albă la origine) a fost revopsită în albastru deschis.

Mașina are afișat la bord 108.500 de kilometri, însă anunțul dă asigurări: „Este în stare bună, cu revizia mecanică făcută și cu o superbă sonoritate”.

Garajul nu este decât depozitarul automobilului, aflat în proprietatea unui pasionat.

Prețul a fost stabilit la 28.500 de euro, însă proprietarul este gata să schimbe mașina cu un alt model. Este pasionat de automobile de legendă.

„Am deja un Mercedes care i-a aparținut lui Johnny Hallyday și o alta care a fost a lui Saddam Hussein”, dezvăluie proprietarul.

Registration

Aici iti poti reseta parola