Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Marea mirare a sătenilor din St. Cristophe când au văzut că jandarmii l-au arestat pe vrăjitorul local fără să cadă trăzniți
Articole online

Marea mirare a sătenilor din St. Cristophe când au văzut că jandarmii l-au arestat pe vrăjitorul local fără să cadă trăzniți

Însă, acolo locuia o populație înapoiată, cu credințe și superstiții ciudate, neschimbate de pe vremea lui Ludovic al XI-lea.

La începutul anului 1937, jandarmii din St. Cristophe au primit un denunț senzațional.

De 30 de ani întreg satul era terorizat de tâmplarul Serpin, vrăjitorul local.

Serpin speria pe toată lumea cu vrăjile lui, obținând un soi de dijmă lunară, în bani și alimente, de la consătenii lui, pe care altfel îi amenința cu cele mai drăcești farmece.

Timp de 30 de ani, Serpin a vândut tuturor îndrăgostiților, ghinioniștilor și bolnavilor ierburi de leac și mituri ciudate, care erau menite să aducă alinarea tuturor necazurilor de inimă sau de trup.

Dar în afară de această nevinovată îndeletnicire, Serpin se ocupa și cu prepararea diverselor pilule anticoncepționale. Grație lui, s-a constatat de specialiști, populația satului St. Cristophe a scăzut la două treimi.

Fetele satului, care nu prea așteptau pusul pirostriilor ca să guste din mărul păcatului, de îndată ce constatau urmările greșelilor găseau ajutor grație leacurilor diabolice ale lui Serpin.

De altfel, vrăjitorul, tată a 11 copii, dintre care cinci fete, încercase întâi aceste leacuri asupra fiicelor sale, pentru care avea iubirea lui Loth…

Toate aceste fărădelegi i-au fost trecute cu vederea de frică 30 de ani, timp în care a domnit ca un adevărat stăpân al satului, terorizat de puterea lui magică.

Însă, fiind numit un nou notar, acesta și-a pus în cap să distrugă faima lui Serpin. Aflând de ultima lui fărădelege – otrăvise vitele unei tinere văduve, care nu cedase avansurilor sale – notarul a sesizat parchetul, care a ordonat jandarmilor să-l aresteze pe vrăjitor.

Cu toate farmecele sale, Serpin nu a reușit nici să-și înlăture dușmanul, nici să evite arestarea.

Mare le-a fost mirarea consătenilor când au văzut că vrăjitorul lor poate fi dus cu lanțurile la mâini de doi jandarmi, fără ca aceștia să cadă trăzniți de puterea satanică a prizonierului lor.

La instrucție s-a aflat că vrăjitorul avea la activ și două crime: doi bătrâni care dispăruseră cu cinci ani mai înainte.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola