Evenimentul Istoric > Articole online > Mare e grădina lui Allah. Teroriștii din gruparea Statul Islamic fac recomandări pentru prevenirea coronavirus
Articole online

Mare e grădina lui Allah. Teroriștii din gruparea Statul Islamic fac recomandări pentru prevenirea coronavirus

Gruparea teroristă Stat Islamic a transmis câteva recomandări pentru a face faţă pandemiei de coronavirus care, potrivit extremiştilor, se propagă „din voinţa Domnului” şi, din acest motiv, unul dintre antidoturi este „să ai credinţă” în faţa oricărei boli.

Într-un mesaj difuzat prin intermediul canalelor sale de propagandă pe internet, Stat Islamic (SI) a publicat un scurt ghid de „instrucţiuni pentru a face faţă epidemiilor”, în conformitate cu Sharia, sau legea islamică.

„Bolile nu contagiază prin ele însele, ci prin voinţa Domnului”, asigură SI, care îşi bazează recomandările pe hadith-uri (consemnarea unei fapte sau spuse a profetului Mohamed – n.r.) ca exemple bune de urmat.

„Vă sfătuim să aveţi încredere în Dumnezeu şi, pe timp de boală, să vă găsiţi alinarea întru Domnul” – aceasta este prima recomandare a grupării teroriste cunoscute pentru interpretarea strictă a Sharia şi pentru cruzimea cu care îşi tratează victimele, notează EFE, citată de Agerpres.

În plus, Stat Islamic recomandă oamenilor să-şi acopere gura atunci când cască şi când strănută, să acopere recipientele cu produse alimentare şi hrană şi să se spele pe mâini înainte de a le atinge.

Totodată, SI le recomandă persoanelor sănătoase să nu intre în zone afectate de epidemie, iar bolnavilor – să nu părăsească aceste zone.

Registration

Aici iti poti reseta parola