Evenimentul Istoric > Articole online > Mafiotul din ‘Ndrangheta pe care l-au dat de gol tatuajele
Articole online

Mafiotul din ‘Ndrangheta pe care l-au dat de gol tatuajele

Un mandat de arestare fusese emis pe numele lui din 2014, dar a fost prins abia acum, din cauza videoclipurilor postate de acesta pe YouTube, unde chipul său era totdeauna ascuns, însă nu şi tatuajele sale care l-au dat de gol.

Marc Feren Claude Biart, născut la Roma în 1967, a fost repatriat de autorităţile italiene din Santo Domingo, Republica Dominicană.

În Republica Dominicană, Biart era cunoscut sub numele de Marc, iar acesta înfiinţase împreună cu soţia sa un canal video pe YouTube, pe care urca scurte filmări în care avea grijă să nu i se vadă niciodată faţa.

Poliţia italiană a explicat, potrivit Agerpres, că arestarea lui Biart este rezultatul proiectului denumit I-CAN care implică forţe ale poliţei italiene, dar şi din alte ţări precum Germania, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Columbia, SUA, Franţa, Elveţia şi Uruguay, care luptă împotriva mafiei calabreze ‘Ndrangheta, una dintre cele mai puternice din Europa.

Biart a fost arestat la 24 martie, în oraşul Boca Chica, în sudul Republicii Dominicane.

Marc Feren Claude Biart, în vârstă de 53 de ani, ducea o viaţă liniştită în Boca Chica, unde comunitatea locală de expatriaţi italieni îl considera „un străin”, dar a fost dat în vileag de filmările sale difuzate pe YouTube în care prezenta reţete din bucătăria italiană.

Biart era dat în urmărire din 2014, când Parchetul italian a emis pe numele său un mandat de arestare pentru trafic de cocaină în Olanda, la comanda clanului Cacciola, mafia ‘Ndrangheta.

Înfiinţată în Calabria, ‘Ndrangheta este considerată cea mai puternică mafie la ora actuală, datorită controlului său asupra traficului de cocaină din Europa.

Prezentă pe toate continentele, ‘Ndrangheta a detronat de pe prima poziţie mafia siciliană Cosa Nostra, devenind cea mai importantă organizaţie criminală din Italia.

Registration

Aici iti poti reseta parola