Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mafiotul a evadat de 17 ori și a însoțit-o pe mama lui Rainier al III-lea de Monaco la nunta acestuia cu Grace Kelly
Articole online

Mafiotul a evadat de 17 ori și a însoțit-o pe mama lui Rainier al III-lea de Monaco la nunta acestuia cu Grace Kelly

„Deodată, două brațe m-au înconjurat.

– Nu fi prost, Girier! Esti gata! Nu atinge arma!

– Cum vrei să o scot! Nu mă pot mișca.

Un altul mă încătușează.

– Care e numele tău? Îmi place să știu numele tipilor care mă arestează.

– Roger Borniche.

– Oh, tu ești! Imaginează-ți că nu am mai reușit să te recunosc. Este păcat, da!”.

Avocatul lui René Girier i-a explicat ulterior: „Comisarul Chenevier și inspectorul Borniche au fost decorați, după arestarea ta, cu medalia de onoare a poliției acordată de Henri Queuille, ministrul Poliției în persoană”.

René la Canne i-a răspuns avocatului său: „Nu m-au furat… sunt polițiști buni!”.

René la Canne remarcă, de asemenea, în memoriile sale, relațiile pe care le întreținea cu Roger Borniche, care l-a vizitat de mai multe ori în închisoare: „De câteva luni îl întâlneeam frecvent în celulă. Avem relații amabile, chiar amicale. Deoarece a aflat de decizia mea de a încerca reintegrarea, m-a încurajat”.

Posteritatea

Viața lui René Girier a fost adusă pe ecran în filmul „René la Canne” cu Gérard Depardieu în rolul principal, bazat pe romanul lui Roger Borniche, care l-a arestat în Place de l’Opéra din Paris .

Începutul filmului Le Clan des Siciliens, de Henri Verneuil, este inspirat de evadarea lui René la Canne dintr-o camionetă penitenciară în noiembrie 1950.

René Girier s-a născut la 9 noiembrie 1919 în Oullins (suburbia Lyonului) și a murit 28 ianuarie 2000 într-o casă de pensionari din Reims.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola