Luni 4 ianuarie 2021 – Vremea în România

 

Vremea va continua sã fie deosebit de caldã pentru aceastã perioadã a anului, în întreaga ţară, cu valori termice în creştere faţã de zilele precedente.

Totuși, aria de nebulozitate şi ploi va cuprinde treptat, dinspre sud-vest, toate regiunile.

Ploile vor fi în general moderate cantitativ, iar în dealurile sudice se vor cumula local peste 30-40 l/mp.

În a doua parte a nopţii, în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, trecãtor se va semnala lapoviţã.

În zona montanã, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde şi vântul se va intensifica, cu rafale de peste 80-90 km/h pe creste, unde va fi viscol.

Intensificãri ale vântului vor fi în a doua parte a intervalului şi în restul masivelor montane, cu 60-75 km/h şi local – cu viteze mai mici – şi în sudul, centrul şi estul ţãrii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade Celsius. Dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţã.

În Capitală, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, dar cerul va fi mai mult noros şi va ploua moderat cantitativ, mai ales seara şi noaptea.

Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri, iar temperatura maximã se va situa în jurul a 14 grade Celsius, iar cea minimã va fi de 6-7 grade Celsius.

În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţã.