Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Lui să-i mulțumim că nu ni se mai dezlipesc tălpile pantofilor
Articole online

Lui să-i mulțumim că nu ni se mai dezlipesc tălpile pantofilor

Lyman Reed Blake a realizat prima maşină de cusut, prin care talpa încălţămintei putea fi cusută de bucăţile de piele sau materialul din partea superioară a acesteia.

Blake a început să lucreze într-o fabrică de pantofi de la o vârstă fragedă. Iniţial a lucrat cu fratele său, Samuel, apoi s-a angajat la compania inventatorului Isaac Singer, Singer Corporation.

Până în 1856, devenise partenerul lui Isaac la companie, principala sa preocupare fiind aceea de a îmbunătăţi modele deja existente, pentru creşterea productivităţii.

Doi ani mai târziu, la 6 iulie 1858, Blake primea brevetul din partea guvernului Statelor Unite pentru maşina de cusut cu ajutorul căreia se putea coase talpa încălţămintei de partea superioară a acesteia.

Invenţia a dus la producerea unui număr mai mare şi, totodată, mult mai ieftin de încălţăminte, fiind eliminat procesul de cusut manual.

Un an mai târziu, Blake a vândut brevetul companiei Gordon McKay, primind în schimb o sumă de bani şi un procent din viitorul profit al firmei. Ulterior, Blake a lucrat la compania McKay, din 1861 până în 1874.

Maşina de cusut inventată de el a fost lider de piaţă timp de 21 de ani, atât în Statele Unite cât şi în Marea Britanie.

Lyman Blake a murit la 5 octombrie 1883.

 

Sursa: Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola