Evenimentul Istoric > Articole online > Lista Patrimoniului UNESCO primește și patru practici tradiționale
Articole online

Lista Patrimoniului UNESCO primește și patru practici tradiționale

Este vorba despre seria de ritualuri în semn de mulţumire Buklog ale comunităţii Subanen din Filipine; dansul popular Seperu din Botswana; ritualurile şi practicile asociate cu sanctuarul Kit Mikayi din Kenya; genul muzical Sega, interpretat la tobe, practicat în Mauritius şi originar din arhipelagul Chagos.

Potrivit UNESCO, aceste tradiţii sunt în pericol de a fi pierdute sub ameninţarea unor factori precum vârsta înaintată a participanţilor, sărăcia, exodul populaţiei din zonele rurale şi daunele aduse mediului.

Comitetul UNESCO pentru Patrimoniul Cultural Imaterial va lua în considerare şi alte tradiţii pentru înscrierea în listă, dintre cele 50 de ritualuri prezentate pentru a fi analizate.

Printre acestea, se numără practica masajului thailandez Nuad Thai, muzica irlandeză interpretată la harpă şi alpinismul practicat în Franţa, Italia şi Elveţia.

Reuniunea Comitetului interguvernamental pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial al UNESCO are loc anul acesta la Bogota, în Columbia, şi se desfăşoară până la 14 decembrie.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola