Evenimentul Istoric > Articole online > Justiția la comuniști. Arestat și condamnat la 18 ani de închisoare după ce l-a făcut clovn pe președintele țării
Articole online

Justiția la comuniști. Arestat și condamnat la 18 ani de închisoare după ce l-a făcut clovn pe președintele țării

Apoi, Ren Zhiqiang a fost exclus din Partidul Comunist din China în iulie după ce a fost acuzat că „a complotat cu copiii săi pentru a acumula avere fără reţinere”.

Acum, China l-a condamnat pe magnatul imobiliar Ren Zhiqiang la 18 ani de închisoare pentru mită, relatează Agerpres.

Sentinţa a fost anunţată marţi de Tribunalul Intermediar Numărul Doi al Poporului din Beijing.

Ren Zhiqiang, fost director al Huayuan, un grup imobiliar de stat, a fost de asemenea amendat cu 4,2 milioane de yuani (619.000 de dolari).

El a fost găsit vinovat de deturnarea şi delapidarea a 111 milioane de yuani (16,3 milioane de dolari) şi pentru că a primit o mită de 1,25 milioane de yuani (184.000 de dolari), conform instanţei.

Ren Zhiqiang a mai fost acuzat de abuz de putere, care ar fi dus la pierderi de 117 milioane de yuani (17,2 milioane de dolari) pentru companii de stat, el profitând de 19,41 milioane de yuani (2,8 milioane de dolari).

Conform instanţei, Ren Zhiqiang a dat înapoi banii obţinuţi ilegal, „a recunoscut voluntar toate capetele de acuzare”, a acceptat sentinţa şi nu va face apel.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola