Evenimentul Istoric > Articole online > Jocuri de copii naziste în Al Doilea Război Mondial
Articole online

Jocuri de copii naziste în Al Doilea Război Mondial

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, propaganda nazistă nu a ratat vreun segment social: nici măcar copiii.

În timpul războiului, naziștii au avut grijă să trezească și să întrețină entuziasmul copiilor pentru eforturile de război ale Germaniei prin jocuri de societate amuzante, însă insidioase.

Ca niște potențiali membri ai brigăzilor Hitlerjugend, micuții germani dădeau cu zarul, apoi se întreceau cu arme miniaturale pentru a cuceri teritoriile Aliate și a șterge planșele de jocuri reprezentând caricaturi cu evrei în ipostaze jalnice sau avide.

După război, majoritatea familiilor germane au aruncat la gunoi jocurile copiilor lor, însă în ultimele decenii astfel de jocuri au apărut în număr mare, fie în colecții ale unor instituții, fie pe piața liberă, notează Atlas Obscura.

Astfel, de pildă, în jocul „Wir Fahren Gegen Engeland” („Atacăm Anglia”), jucătorii invadau Anglia folosind submarine miniaturale.

Sau, în „Adler Luftkampfspiel”, jucătorii puteau efectua raiduri de bombardament.

Un alt joc de război pentru copii era „Der Adler”, un joc de apărare antiaeriană.

Erau populare și jocul de șah cu personaje militare, sau un fel de „Nu te supăra frate” care se desfășura pe un traseu în formă de svastikă.

Însă cel mai sinistru dintre toate era un joc de societate în care soldații primeau recompense pentru capturarea evreilor.

Registration

Aici iti poti reseta parola