Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Jimmy Hoffa dispare fără urmă în dimineața zilei de 31 iulie 1975
Articole online

Jimmy Hoffa dispare fără urmă în dimineața zilei de 31 iulie 1975

Deși se crede că a fost victima Mafiei, nu s-au găsit dovezi concludente și soarta lui Hoffa rămâne un mister.

Născut în 1913 într-un cartier minier sărac de cărbune din Brazilia, Indiana, Jimmy Hoffa s-a dovedit un lider natural din tinerețe.

La vârsta de 20 de ani, a ajutat la organizarea unei greve în Detroit și a rămas un avocat pentru lucrătorii aflați în pericol pentru tot restul vieții. Carisma și talentele lui Hoffa ca organizator local l-au făcut repede remarcat și l-au dus în în conducerea unui mic sindicat, dar în creștere rapidă, Teamsters.

Acesta a organizat caravane în toată țara și, prin utilizarea grevelor, boicoturilor și a unor metode de protest mai puternice, dar mai puțin legale, a câștigat drepturi în numele muncitorilor în toată țara.

Hoffa a devenit președinte al Teamsters în 1957, când fostul lider a fost închis pentru luare de mită.

„Ai o problemă? Sună-mă. Ridică telefonul”

În calitate de șef, Hoffa a fost lăudat pentru munca sa neobosită de extindere a uniunii sindicale. Grija și abordabilitatea lui au fost surprinse într-una dintre cele mai cunoscute citate care i-au fost atribuite: „Aveți o problemă? Sună-mă. Ridică telefonul”.

Discursurile sale electrizante l-au făcut să fie extrem de popular, atât în ​​rândul colegilor, cât și printre politicienii și oamenii de afaceri cu care a negociat.

Cu toate acestea, dincolo toate luptele pe care le-a dat și le-a câștigat în numele șoferilor americani, el a avut și o parte întunecată. Pe vremea lui Hoffa, mulți lideri Teamster s-au asociat cu Mafia, pentru escrocherii și delapidare.

Hoffa însuși a avut relații cu mafioți de rang înalt și a fost ținta mai multor investigații guvernamentale de-a lungul anilor ’60. În 1967, a fost condamnat pentru luare de mită și condamnat la 13 ani de închisoare.

În închisoare

În timp ce era în închisoare, Hoffa și-a păstrat funcția de lider sindical, iar atunci când președintele Richard Nixon i-a comutat sentința, în 1971, a fost pregătit să revină.

Eliberat cu condiția de a nu participa la activitățile sindicale timp de 10 ani, Hoffa plănuia să combată restricția în instanță când a dispărut din parcarea unui restaurant din Detroit, nu departe de locul în care și-a început cariera de organizator sindical.

Familia sa a anunțat dispariția la poliția din Bloomfield Township.

Câteva teorii ale conspirației au fost puse în discuție despre dispariția lui Hoffa și locația rămășițelor sale, dar adevărul rămâne necunoscut, scrie history.com.

Registration

Aici iti poti reseta parola