Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Janina Matei e extrasă din viața lui Nicu Ceaușescu, dar apare Daniela Vlădescu
Articole online

Janina Matei e extrasă din viața lui Nicu Ceaușescu, dar apare Daniela Vlădescu

Directorul adjunct al Direcției de Securitate și Gardă Prezidențală din anii 1980, colonelului în retragere Adrian Eugen Cristea, continua să facă dezvăluiri despre secretele familiei Ceaușescu.

Se pare că Nicu Ceaușescu după ce a văzut că indiferent ce făcea la Sibiu era cunoscut în Capitală mai degrabă de playboy de România decât ca viitor conducător, s-a hotărât să joace rolul până la capăt, iar goana lui după fuste a devenit informație publică.

A.E.C.: Janina Matei nu mai venea (la Nicu – nota Ev. Istoric, pentru că era plecată încă din 1980 și ceva. Ea era o stea a muzicii românești.

Și pentru că Nicu începuse să țină la ea foarte mult și-și pierdea timpul foarte mult, umbla mult cu mașina și prin 1980 era parcată la Teatrul Tănase de pe Calea Victoriei, n-a știut și nu i s-a spus că Janina Matei fusese ajutată (să plece din țară – nota Ev. Istoric). Și mă opresc aici.

În 1985 s-a ținut la Moscova un congres al tineretului la care a participat o delegație de tineri români, de tineri talentați printre care și interpreți de muzică populară, ușoară, de operetă.

În fruntea acestei delegații a fost și Nicu Ceaușescu. Acolo a cunoscut-o pe interpreta Daniela Vlădescu.

Relația ne-a surprins și i-a zăpăcit pur și simplu pe vreo zece (dintre securiști) și, până să se unească mai bine acești oameni, a tot plimbat-o ore întregi.

Relația a fost continuată și Daniela Vlădescu s-a mutat la Nicu Ceaușescu acasă.

Vreau să spun că Elena Ceaușescu a cunoscut, dar nu a putut interveni sub nicio formă ca să o scoată din relație și din casă.

La rândul ei această femeie a fost deosebit de cumpătată. în sensul că nu a profitat cu nimic decât să stea în casă și să mănânce ceea ce i se aducea.

Tabloul mărturiilor colonelului Cristea arată ca o familie aproape normal, numai că familia Ceaușescu, izolată voit în spatele pedelelor de securitate și fără să fi luat mult timp pulsul vieții reale, trăia într-o altă lume fără să fi făcut vreo tentativă de a se apropia de viața reală și nevoile oamenilor de rând.

Astfel cei doi au greșit sistematic. În mod conștient sau nu, Nicolae și Elena au preferat mucavaua propagandistică zugrăvită de lingăi, o mucava în care erau proslăviți în cel mai jenant mod.

Când au fost obligați să vadă ce era în spatele mucavalei era prea târziu.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola