Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Iubitele lui Hitler. De ce erau înnebunite femeile după el
Articole online

Iubitele lui Hitler. De ce erau înnebunite femeile după el

Hitler și femeile

Soțiile și amantele conducătorilor naziști aveau tendința de a fi femei mediocre. Nu erau deosebit de talentate sau instruite. Erau mulțumite  să fie folosite ca instrumente pentru scopurile partenerilor lor. Dar și să profite la maximum de apropierea lor de putere. De aici și atracția pe care a exercitat-o Adolf Hiler, odiosul conducător nazist.

Relațiile lui Hitler cu femeile au fost marcate de un control extrem și de o natură posesivă. Acest lucru este cel mai evident în cazul Geli Raubal, nepoata lui, cu care a avut o relație apropiată și enigmatică. Se pare că Hitler era foarte controlator asupra vieții ei, până la punctul de a-i interzice să interacționeze cu alți bărbați.

Relațiile lui Hitler erau adesea ținute în secret, în parte pentru a-și menține imaginea publică. Eva Braun, de exemplu, a fost rar văzută în public și nu a fost niciodată prezentată ca amanta lui Hitler până spre sfârșitul vieții lor. Descrierile istorice sugerează că Hitler ar fi putut fi emoțional distant și rezervat, păstrându-se la distanță chiar și în cele mai apropiate relații. 

Hitler și femeile cu care s-a implicat într-o relație emoțională

Eva Braun. Cea mai cunoscută și mai durabilă relație a lui Hitler a fost cu Eva Braun, o secretară care a devenit amanta sa de lungă durată. Relația lor a fost în mare parte ținută secretă de public. Eva Braun a trăit o viață relativ izolată, petrecând mult timp în reședința privată a lui Hitler, Berghof, în Alpi. Ei s-au căsătorit doar cu câteva ore înainte de a se sinucide împreună în buncărul lui Hitler, la Berlin, în aprilie 1945.

Geli Raubal. Angela Maria „Geli” Raubal era nepoata lui Hitler și a avut o relație complicată și controversată cu el. A locuit în aceeași casă cu Hitler și s-a zvonit că relația lor a fost mai mult decât una de unchi și nepoată, deși acest lucru nu a fost niciodată confirmat. În 1931, Geli a fost găsită moartă în apartamentul lui Hitler, iar moartea ei a fost declarată sinucidere, deși există și teorii ale conspirației în acest sens.

Amantele lui Hitler, dominate de tragedii

Maria Reiter. Cunoscută și sub numele de „Mimi,” Maria Reiter a avut o relație cu Hitler în anii ’20 când avea doar 16 ani. Ea a fost una dintre primele sale iubite și a încercat să se sinucidă după ce relația lor a luat sfârșit.

Unity Mitford. O aristocrată britanică și simpatizantă nazistă, Unity Mitford a fost obsedată de Hitler și a petrecut mult timp în Germania în anii ’30. Deși nu este clar cât de apropiată a fost relația lor, ea a fost o figură publică notabilă asociată cu Hitler.

Cele mai multe dintre aceste femei au trăit vieți tragice, dominate de relația lor cu Hitler. Multe dintre ele au avut finaluri tragice, incluzând sinuciderea sau izolarea. La fel ca și multe alte aspecte ale vieții și regimului lui Hitler, relațiile sale cu femeile au fost complicate și adesea cu sfârșit macabru.

Registration

Aici iti poti reseta parola