Evenimentul Istoric > Articole online > Își omagiază Regina-stewardesă în lipsă. E fugită cu Regele din țară de frica COVID-19
Articole online

Își omagiază Regina-stewardesă în lipsă. E fugită cu Regele din țară de frica COVID-19

Ceremonii şi evenimente oficiale sunt organizate miercuri în toată țara cu ocazia zilei de naștere a Reginei.

Regina Suthida a Thailandei s-ar afla în această perioadă în Europa.

Cu această ocazie, prim-ministrul thailandez, Prayut Chan-o-cha, împreună cu soţia lui şi cu alţi politicieni de rang înalt s-au înclinat miercuri în faţa unui portret al reginei Suthida şi au scris mesaje de felicitare într-un palat din Bangkok.

O notă a Ministerului de Interne către guvernatorii tuturor provinciilor thailandeze, datată 26 iunie, conţine instrucţiuni detaliate pentru crearea unor spaţii bogat decorate, în care să fie amplasat un portret al reginei Suthida, pentru ca publicul să îi poată aduce omagii şi să scrie mesaje de felicitare, transmite Agerpres.

Unul dintre evenimentele organizate cu prilejul aniversării reginei a avut loc miercuri la sediul Autorităţii pentru reglementarea audiovizualului din Thailanda, unde oficialii au împărţit membrilor comunităţii locale 500 de pungi-cadou conţinând orez, lapte, ulei de gătit şi săpunuri.

General și comandant

Suthida Bajrasudhabimalalakshana, în vârstă 41 de ani, a primit titlul de regină în luna mai a anului trecut, cu câteva zile înainte de încoronarea regelui Maha Vajiralongkorn.

Ea i-a succedat mamei lui Vajiralongkorn, regina mamă Sirikit, care nu a mai fost fost văzută în public de la înmormântarea soţului ei în 2017.

Suthida a fost însoţitoare de bord şi a lucrat pentru compania aeriană Thai Airways înainte de a fi numită general al armatei thailandeze şi comandant al gărzii personale a regelui Vajiralongkorn.

Potrivit presei thailandeze, regina Suthida s-ar afla în această perioadă Elveţia, în timp ce regele Vajiralongkorn ar locui într-un hotel din Germania pe durata pandemiei de COVID-19.

Registration

Aici iti poti reseta parola