Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Îngroparea unei bărci vikinge descoperite în Norvegia ar putea conține rămășițele unor personaje regale
Articole online

Îngroparea unei bărci vikinge descoperite în Norvegia ar putea conține rămășițele unor personaje regale

vikingi

Îngroparea unei bărci vikinge descoperite în Norvegia ar putea conține rămășițele unor personaje regale

Înmormântarea în barcă a decedatului datează dintr-o perioadă în care vikingii au cunoscut expansiunea și îmbogățirea, prin intermediul raidurilor care au dus la obținerea de noi teritorii și bogății.  

Arheologii au descoperit această înmormântare unică în timp ce efectuau un studiu radar la sol înainte de construcția unui drum în apropiere. Acest tip de echipament radar trimite unde radio la adâncime sub pământ, unde ricoșează în obiecte, pentru a-i ajuta pe cercetători să creeze o hartă a acestor structuri.

Sondajul radar a detectat amprenta bărcii, dezvăluind că aceasta are o lungime cuprinsă între 8 și 9 metri, a declarat Jani Causevic, un arheolog de la Norwegian Institute for Cultural Heritage Research (NIKU), care a efectuat sondajul.

Deoarece nu s-a făcut nicio excavare, arheologii știu puține lucruri despre ce ar putea conține barca; cu toate acestea, membrii de elită ai societății erau adesea îngropați în structuri de barcă, a spus Causevic, menționând că această înmormântare în barcă ar fi putut conține una sau mai multe persoane.

Este posibil să nu fi rămas mare lucru din barca în sine. „Solul din zonă nu este preferabil pentru conservarea materialelor organice și, cel mai probabil, au rămas doar cuiele și alte obiecte metalice”, a spus Causevic.

„Mormintele de barcă reprezintă un obicei special de înmormântare care a existat în epoca vikingă în multe așezări de coastă, atât în interiorul cât și în afara granițelor Norvegiei”, a spus Stylegar, menționând că „unele dintre cele mai bogate înmormântări din epoca vikingă din această parte a Scandinaviei sunt înmormântări de barcă”.

Studiul radar a descoperit, de asemenea, mai multe movile funerare care ar putea fi mai vechi decât înmormântarea cu barca, a spus Causevic.

Înmormântarea bărcii „ar fi putut fi construită în același timp cu restul movilelor sau la o dată ulterioară. [Posibil] pentru a arăta o continuare a controlului asupra zonei”, a spus Causevic.

Registration

Aici iti poti reseta parola