Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Încă un tablou de Picasso trece de pragul de 100 de milioane de dolari
Articole online

Încă un tablou de Picasso trece de pragul de 100 de milioane de dolari

Pânza, de 1,46 pe 1,14 metri, pictată în 1932, a fost adjudecată pentru 90 de milioane de dolari, suma ajungând la 103,4 milioane cu cheltuielile de licitație și comisioanele, după o luptă de 19 minute între colecționari.

Lucrarea, care o înfățișează pe iubita și muza lui Picasso, Marie-Thérèse, aproape că și-a dublat suma față de estimarea inițială a Christie’s, adică 55 de milioane de dolari.

Vânzarea confirmă vitalitatea pieței de artă, care nu a suferit prea mult în timpul pandemiei, dar și statutul aparte al lui Pablo Picasso (1881-1973). Același tablou fusese achiziționat cu doar opt ani în urmă de vânzător, cu ocazia unei licitații organizate la Londra, pentru 28,6 milioane de lire sterline, adică aproximativ 44,8 milioane de dolari, mai puțin de jumătate din prețul oferit joi.

Cinci lucrări ale pictorului spaniol au depășit până acum pragul simbolic de 100 de milioane de dolari, recordul personal fiind deținut de Femeile din Alger, vândut cu 179,4 milioane de dolari în mai 2015.

Anul 1932, în care a fost realizat Femeie așezată, vândut joi, este îndeobște considerat drept cel mai bun și mai prolific an din întreaga carieră a lui Picasso.

Mai multe expoziții importante au fost dedicate acestui an din cariera maestrului spaniol.

Registration

Aici iti poti reseta parola