În plină criză de coronavirus, România a rămas fără ministru al Sănătății. Premierul l-a propus pe Nelu Tătaru

 

Premierul Ludovic Orban face o declarație de presă, la 10.30, după ce a apărut informația că ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în starea de urgență provocată de epidemia de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că îl va propune pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

„În ceea ce priveşte funcţia de ministru al Sănătăţii, îi voi propune domnului preşedinte al României Klaus Iohannis pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la MS, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus. Deja stăpâneşte foarte bine toate procedurile, tot planul de măsuri. Astăzi se găseşte la Suceava, l-am sunat şi l-am informat privitor la intenţia mea de a-l propune ca şi ministru al Sănătăţii, urmând să revină în Bucureşti şi să discutăm toate detaliile”, a declarat Ludovic Orban.

Venit din Franța

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași în anul 1999, iar un an mai târziu a plecat în Franţa, pentru a învăța de la cei mai buni.

S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică, a lucrat în șase țări diferite, iar în anul 2014 a revenit în România, la Sibiu, unde a fondat cel mai modern centru de chirurgie cardiovasculară, la Polisano.

Nu de puține ori, el a reușit imposibilul, adăugând nu doar speranță, ci și viață pacienților cărora nimeni nu le-a dat nicio șansă.

Revenit în România, Victor Costache nu a stat deoparte, operând pacienți doar la Polisano, ci s-a implicat activ în dezvoltarea medicinei, făcând demersuri peste demersuri către ministerul Sănătății pentru ca oamenii să beneficieze de condiții mai bune în domeniul sanitar.

Deși în Franța a fost primit în prestigioasa Academie Națională de Chirurgie, în România, deși a încercat din greu, nu a reușit să fie primit într-un spital de stat să opereze.

Parteneri