Evenimentul Istoric > Articole online > În echipa lui Stalin. Anii periculoși din politica sovietică
Articole online

În echipa lui Stalin. Anii periculoși din politica sovietică

Volumul „În echipa lui Stalin. Anii periculoși din politica sovietică” a apărut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

La Editura Meteor Press a apărut, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), volumul „În echipa lui Stalin. Anii periculoși din politica sovietică” de Sheila Fitzpatrick, o relatare captivantă, dar cu un conținut istoric amplu și bine documentat, despre secrete păstrate timp de zeci de ani în arhivele sovietice.

Lucrarea prezintă istoria echipei lui Stalin, unul dintre cei mai longevivi șefi de stat din secolul al XX-lea, aflat în fruntea celui mai mare imperiu totalitar din lume.

Longevitatea i-a caracterizat și echipa: unii dintre membrii ei – Molotov, Mikoian, Vorosilov, Kaganovici, marii supraviețuitori – au rămas alături de conducător în toți cei 25 de ani cât s-a aflat la cârma Uniunii Sovietice.

Viața lor politică s-a împletit strâns cu cea personală: familiile mențineau relații apropiate, dar nu neapărat din prietenie, ci din nevoia de a fi la curent cu toate detaliile din viețile rivalilor.

Volumul „În echipa lui Stalin. Anii periculoși din politica sovietică” poate fi achiziționat din librării.

Registration

Aici iti poti reseta parola