Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cumpăna împăratului Jiajing, un nebun care colecta sângele menstrual al virginelor pentru a deveni nemuritor
Articole online

Cumpăna împăratului Jiajing, un nebun care colecta sângele menstrual al virginelor pentru a deveni nemuritor

Jiajing s-a implicat în taoism și a devenit obsedat de obținerea elixirului legendar al nemuririi.

Împăratul nebun credea că colectarea sângelui menstrual al femeilor virgine și utilizarea acestuia pentru a produce o substanță numită „plumb roșu” îi va da puteri care să-i permită să trăiască pentru totdeauna. Numeroase fete în vârstă de 13-14 ani au fost folosite pentru producerea acestui amestec și au fost hrănite doar cu frunze de dud și apă de ploaie, deoarece împăratul credea că acest lucru îi va păstra substanța pură. Tinerele erau bătute și înfometate și, dacă se îmbolnăveau, erau aruncate în stradă.

Concubinele sale au fost, de asemenea, bătute violent în semn de supunere, astfel încât să poată satisface pasiv fiecare capriciu al său sexual.

Cu toate acestea, 16 dintre concubinele sale maltratate s-au unit în 1542 pentru a complota pentru uciderea acestui conducător sadic.

Într-o seară, femeile s-au furișat în dorimtorul lui și l-au ținut pe împărat în timp ce o concubină a încercat să-l sugrume cu o panglică din păr.

Când acest lucru a eșuat, i-au legat un șnur de perdea de mătase la gât, dar, din păcate, au făcut nodul greșit și nu au putut strânge lațul pentru a termina treaba.

Unul dintre conspiratori a intrat în panică și a raportat împărătesei încercarea de asasinat.

Întrucât împăratul a fost inconștient, până în după-amiaza următoare împărăteasa a luat lucrurile în mâna ei și a dispus ca femeile din palat să fie executate prin „tăiere lentă”, cunoscută și sub numele de „moarte prin o mie de tăieri”.

Împăratul Jiajing a murit în 1567 la vârsta de 59 de ani.

S-a speculat pe larg că a cedat mercurului toxic conținut în „elixirurile nemuririi” pe care le-a consumat de-a lungul vieții sale.

 

Sursa AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola